Citat:
În prealabil postat de heaven
|
Așadar din cele ce îmi spui tu crezi că altceva este mintea și altceva este sufletul?
Este o contradicție în cele ce le spui tu pe de o parte nici un om nu poate deține Adevărul, El este doar la Dumnezeu, iar pe de alta sufletul tău nu se poate înșela, este infailibil, un fel de papă, deci e un barometru care deține Adevărul (sau măcar o parte din El).
Deci sufletul tău este Dumnezeu sau o bucată din Dumnezeu, așadar Dumnezeu este împărțit?
Iar tu preferi ce zice sufletul tău ca un izvor neînșelător de adevăr și iei sufletul ca înlocuitor al dogmelor, cărților și îl pui mai presus de ce spun alții, de ce simt alții în sufletul lor, și deci pui sufletul tău, bucățică de Dumnezeu mai presus de sufletele altora, bucățele de Dumnezeu?
Și deci noi să credem în ce ne spui tu? Să te facem dogmă? Sau să credem în ce au spus alții?
Sau să ne certăm la nesfârșit care are dreptate, care are mai mult acces la antrenamentul de a-și asculta sufletul și a se asurzi la minte?
Dar asta cam duce la dezbinare, tulburarea de a impune care are dreptate eu sau tu sau el?
Sau duce la o relativizare a Adevărului, neglijându-L doar ca să ne iubim fără a ne certa care este Adevărul și deci ignorând Adevărul.
Asta duce în final la a neglija pe Dumnezeu și a nu ne mai închina Lui ca la Adevărul Absolut ci la ceea ce credem noi că este Adevărul, după cum ne spune sufletul nostru.
Asta înseamnă în sfârșit, vai de capul nostru, că ai dori ca de fapt noi să ne închinăm la noi înșine și în noi să ne punem nădejdea Mântuirii și să ajungem din nou la idolatrie, aică exact la ceea ce a ispitit Satana pe Eva în Rai să fim dumnezei dar fără Dumnezeu cunoscând prin noi înșine ce este binele și răul necrezând că numai prin Dumnezeu putem afla asta.
Dar iartă-mă acesta este satanism iar nu creștinism, slăvirea noastră, a sufletului nostru iar nu dreapta slăvire a lui Dumnezeu. Și eu în veac nu voi dori nimănui să se încreadă mai mult sufletului lui ca unui dumnezeu mincinos și muritor în loc să se încreadă în Dumnezeului unic, Adevărul cel viu.
Vezi așadar că în mintea ta care își extrage cunoașterea adevărului din sufletul tău, în loc să caute adevărul în Iisus Hristos, este o amestecare între noțiunile de suflet și minte, Dumnezeul cel Adevărat - Unul și dumnezeii omenești și mulți, mulți cât de mulți sunt oamenii fără de Dumnezeul Cel Adevărat.
Este în final vechea capcană a panteismului, că noi toți formăm pe Dumnezeu. Și asta înseamnă că nu-L iubești pe Dumnezeu crezând că a făcut ceva parșiv: mintea.
Acum descurcă în cele ce ai spus lucrurile acestea. Arată că nu vrei să ne închinăm ție sau nouă ca lui Dumnezeu ci cu adevărat crezi că Iisus Hristos este Dumnezeu
Ioan 14:6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
Sau poate tu crezi că Dumnezeu a lăsat mai mult adevăr în sufletul tău decât în Sfintele Scripturi?
Și să nu crezi că ai părăsit dogmele și cărțile, cele spuse de tine se află cuvânt cu cuvânt, identic, în dogmele și cărțile hinduismului. Ai lepădat Dogmele și Cărțile Ortodoxiei de dragul dogmelor și cărților gnosticilor panteiști. Și chiar dacă nu le-ai citit acolo să ști că dogmele și cărțile sunt insuflate de duhurile care inspiră pe om și deci duhul "noii spiritualități" (de fapt răutatea cea veche) care însămânțează pe la televizor, prin (Amer)India și culege roadele prin vămile văzduhului ți le-a turnat în cugetul tău, sugerând că e gândire originală. Nu e nimic original în această gândire ci este ceva care pe foarte mulți îi păcălește având ca scop ascuns să se bizuie pe ei înșiși, să se hrănească din bătrâna și vechea momeală mândria, să-și facă din sufletele lor statui.
În afară de asta eu nu uit ce mi-ai spus mai sus:
"sa stai sa improsti cu noroi pe pagini intregi unul dintre cei mai mari sfinti crestini,pe Francisc de Assisi!Oare ai ajuns tu macar pe jumatate la credinta si trairea acelui om ca sa iti poti permite sa faci asta?E retorica intrebarea,pentru ca adevaratii traitori dau in primul rand dovada de smerenie,ceea ce nu este cazul aici...
Dumnezeu sa te ierte ca nu stii ce faci!"
Dar, cu dragoste iar nu judecându-te că nu trăiești sau că ești mândră, de ce lucrezi cu 2 măsuri? De ce nu aplici aceeași măsură și pentru tine, de unde ști că Francisc este sfânt? În ce cărți și dogme ai citit acestea? L-ai cunoscut personal? Ai fost cumva prin rai să-l vezi pe acolo căci tu spui că așa ne lămurim de problemă "L-ai cunoscut pe Francisc de Assisi in persoana"?
De ce împroști cu noroi pe Sfinții Apostoli, pe Sfinții Ierarhi Nicolae, Spiridon, Atanasie, Alexandru, Sfinții Părinți de la Sfintele Sinoade Ecum.? Oare ai tu o trăire mai înaltă decât ei, o vedere mai profundă, mai neînșelată decât ei, o simțire și o gândirea mai adevărată decât ei ca să te bazezi pe tine și să-i jignești pe ei că au idei preconcepute când ne-au descoperit Adevărul Absolut prin dogmele, cărțile, citatele (icoanele sufletelor lor iubitoare) pe care tu atât le disprețuiești și le pui sub sufletul tău și sub înțelegerea ta, făcându-te pe tine poartă spre Adevăr iar pe ei anulându-i?
Este oare aceasta adevărată trăire "pentru ca adevaratii traitori dau in primul rand dovada de smerenie" este oare aceasta adevărată smerenie să te pui pe tine mai presus de atâția sfinți? Nu ești cumva "siderata cand vad ce teorii care mai de care mai fantasmagorice sunte emise in numele ortodoxiei" emițând astfel de teorii în numele ortodoxiei?
Pentru că te rog să iei aminte la toate postările mele și să cercetezi: unde am pus sufletul meu, părerea mea, mai presus de părerea lui Hristos pe care tu îl consideri: "te rog sa ma crezi ca pentru mine crestinismul inseamna in primul rand Iisus Hristos,inainte de orice altceva". Oare te-ai întrebat vreodată ce dorește Iisus Hristos să consideri tu drept criteriu al Adevărului? L-ai rugat cu sânge să-ți descopere Adevărul? De ce pui sufletul tău mai presus de Iisus Hristos? Căci în răspunsul tău mi-aș fi dorit să-mi spui nu o părere personală ca să fie părere omenească contra părere omenească. Mi-aș fi dorit să-mi răspunzi ce crezi tu că Iisus Hristos vede prin Adevăr. Unde îl putem afla pe adevăr. Că într-adevăr după cum spui tu "sunt constienta ca si ei au fost oameni,au avut poate greselile lor,iar adevarul absolut se afla doar la Tatal si la Fiul.".
De ce îl excluzi pe Duhul Sfânt? Nu crezi oare că și El este Dumnezeu? Și dacă adevărul absolut nu se află la oameni, tu nu ești om ca să te poți înșela? Dar oare Dumnezeu nu este Atotputernic ca să poată da la oameni tot adevărul absolut?
Vezi bucuria mea și draga mea la câtă încâlceală în gândire, la cât paradox și contradicții de sine însăși și cât întuneric sufletesc duce necredința în Sfânta Biserică înlocuită cu credința și nădejdea în om, în tine însuți?
Cele de mai sus nu sunt ceartă ci ducerea în finalul simțirii, iubirii, cuvântării și gândirii (adică a chipului lui Dumnezeu în om), a cele ce tu mi le-ai spus sincer și sunt convins cu dragoste. Dar este o dragoste de tine ce te păcălește că e dragoste de mine, nu este dragoste adevărată adică veșnică dacă vrei să mă desparți de credința în Adevărul din Hristos Dumnezeu-omul pentru credința în adevărul din sufletul meu sau al tău sau al oricărui om.
Așadar te rog să nu te simți jignită prin contrazicere ci să-mi răspunzi mai departe, tot sincer, dar și cu logica iubirii, cum rezolvi contradicțiile de mai sus luate din părerea ta personală despre Adevăr. Că doar nu ai pretenția de a lua cele spuse de tine ca pe o prejudecată pe care să nu o gândim și să nu o simțim în noi ci să o luăm de-a gata și de-a bună, infailibilă și corectă. Dacă am lua-o așa am cădea în cele de care și tu te ferești și anume "ceea ce altii (heaven) ne-au spus ca TREBUIE sa gandim si nu sa traim toate aceste lucruri si sa le trecem prin filtrul sufletului", deși pentru mine filtrul nu trebuie să fie sufletul meu ci Domnul Hristos.
În final, ca să nu fie prea abstract, îți dau o pildă cam ce înseamnă în concret să ne purtăm cum ne sfătuiești tu, (care ești bine intenționată dar nelămurită încă, unde putem găsi pe Hristos, Dumnezeu-omul, Adevărul):
Un om mergea pe drum și nu știa cum să ajungă acasă. A venit un oarecare și i-a spus ia-o la dreapta, nu i s-a părut că are dreptate și atunci a întrebat și pe altul care i-a zis ia-o la stânga. Nedumerit a întrebat pe altul care i-a spus du-te înapoi iar altul: ia-o repede înainte.
Cu totul confuz și deznădăjduit omul plângea și nu știa ce e de făcut. A trecut un preot și i-a dat o hartă. El a răspuns: eu nu cred că harta spune adevărul, că nu știu cine a scris-o: o fi cel ce a spus la dreapta, cel ce a spus la stânga, cel cu înapoi, cel cu înainte. Și, obraznic fiind, a strigat lasă-mă în pace mincinosule cu teoriile că numai în hărți putem găsi drumul. Preotul plîngând în sine pentru el a plecat mai departe cu harta în mână.
Și ce s-a gîndit bietul rătăcit: "Cel care am cel mai mult interes să ajung acasă și deci nu vreau să mă înșel, că nu am nici un interes spre a mă înșela, sunt eu. Dar eu neștiind cu mintea calea trebuie să nu mă mai gândesc la ea că m-aș minți cu mintea mea neștiutoare. Știu ce am să fac. Închid ochii și mă răsucesc pînă amețesc și înspre ce direcție cad leșinat acolo negreșit este drumul cel bun, căci sufletul meu dorește să ajung acasă, el simte când amețește și leșină și deci nu mă poate minți, căci Însuși Dumnezeu îi îngăduie amețeala și leșinarea ce negreșită în cunoștința drumului".
Zis și făcut. Omul a căzut jos leșinat de atâta învârteală și zăcând așa... nici nu și-a dat seama că l-au mâncat câinii.
Vezi așadar că mă revărs asupra oamenilor și deci și asupra ta cu dragoste NECONDIȚIONATĂ de cele ce le cred ei și tu, dar în robia cea dulce a libertății Adevărului Iisus Hristos cel care a unit în sine de nedesfăcut Adevărul și Iubirea, dogma și libertatea inimii.
Îți pun o altă întrebare: ce este Mântuirea?
Sărbători fericite,
cu Hristos!