View Single Post
Vechi 28.12.2010, 16:16:48
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
ce simbol este acesta care se repeta ca un leitmotiv, inclusiv pe frontispiciul bisericii?

mie imi aduce aminte de Baphomet ...

dar poate este o cruce si nu mi-am dat eu seama
Stimate Domnule Daniil,

Primul simbol pe care l-ati expus este o STEA IN 5 COLTURI, care am auzit ca ar fi simbol satanist. Al doi-lea simbol, daca o fi cu adevarat de pe fatada unei biserici catolice, este un simbol pe care nu l-am vazut in nici o biserica de-a noastra. Oricum daca ar fi sa unim colturile ar rezulta un triunghi, iar asta ar putea insemna Sfinta Treime.

In alta ordine de idei, referitor la "circ" si "blasfemie", in bisericile noastre, de Craciun, se organizeaza scenete cu nasterea Mintuitorului, iar copii primesc cadouri. Deasemenea, cei care organizeaza sceneta sint tineri care au libertatea sa-si lase imaginatia sa zboare. De aici si pina la blasfemie e cale lunga...

Si nu in ultimul rind mai am de adaugat ceva. Timp de vreo 30 ani eu am frecventat biserici mari si foarte mari, catolice. Ca asa s-a intimplat. Acum locuiesc intr-un oras mic, cu vreo 10 familii de catolici, iar biserica e foarte mica. De multe ori cind merg la biserica si ma pun in prezenta lui Dumnezeu, mi se pare ca sint prea aproape de El si ca ar trebui sa ma indepartez. De unde pretentia aceasta, a unor ortodocsi, ca numai in bisericile mici "ne simtim in apropierea Lui Dumnezeu". Nu aveti si voi, ortodocsii, biserici mari? Nu aceleasi ginduri de cunoastere si apropiere de Dumnezeu ne mina pe toti cind mergem la biserica? Analizam arhitectura sau il cautam pe Dumnezeu?
Reply With Quote