View Single Post
Vechi 28.12.2010, 18:34:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Monachos Vezi mesajul
Cine spune ca aceasta este aria catolica a forumului?
Mie îmi spune asta titlul.

Citat:
Sau ortodocsii nu au voie sa scrie nimic despre catolici,
Nici eu, nici dl Erethorn nu am spus că ortodocșii nu au voie să scrie nimic despre catolici. Cel care ați contestat chiar existența noastră pe forum, nemaivorbind de dreptul la cuvânt, sunteți dv.

Citat:
Oricum, nu ma intereseaza opiniile dvs., dar in spiritul dialogului va marturisesc opinia mea: greco-catolicii sunt o corcitura, care a siluit ritul bizantin si care s-a indepartat de orice traditie rasariteana.
Opinia dv. A mea este net diferită.

Citat:
Am avut nefericitul "privilegiu" de a vedea ceva slujbe greco-catolice si, sincer, va marturisesc mi s-au parut departe de traditia slujbelor crestin-ortodoxe.
M-ați întrebat ce caut pe un forum ortodox și v-am răspuns. Dar dv pentru ce ați luat parte la slujirile cele papistașești și ereticești, în loc să psalmodiați dormind în strană, pe nas, pa-vu-ga-di, cum se cade ?

Citat:
Dar poate asta e si scopul: sa fie altceva, cat mai departe de origine, spre a fi disociati cat mai mult de ortodocsi.
In opinia mea, cine afirma ca greco-catolicii respecta traditia si randuiala bizantina e taaare departe de adevar.
Disocierea noastră de ortodocși este numai în ceea ce privește schisma, în nici un caz ritul ori tradiția. E adevărat, mai sunt câteva aspecte care nu prea ne plac, de exemplu: slavismele, care ne supără la fel de mult cât vă supără latinismele noastre, superstițiile, simonia și nepotismul, colaboraționismul. Le-am accepta, totuși, pe toate și am lucra spre îndreptarea lor, dar schisma nu o putem accepta: ne-am scuturat de ea odată, cu trei secole în urmă, și nu vrem să reintrăm în ea nici pentru tot aurul din lumea aceasta, urmând exemplul episcopilor noștri.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote