View Single Post
Vechi 28.12.2010, 18:50:31
Monachos Monachos is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Dacă n-ar fi fost mai devreme, anul acesta, ceremonia de beatificare a unui episcop romano-catolic din România care a primit cununa martiriului pentru că a refuzat să colaboreze cu regimul comunist, nu mi-aș fi permis să afirm că spuneți aberații. Dar așa....
N-am vorbit despre el. De ce disociati sensul?
In plus, va marturisesc sincer, n-am mare incredere in asa-numitii "sfinti ai inchisorilor", nici dintre cei ortodocsi ( prea a fost ridicat in slavi Gheorghe Calciu, iar documnetele au scos la iveala multe lucruri, spre exemplificare...) Multi din ei credeau in faptul ca vor veni americanii sa-i salveze, iar altii actionau ca si spioni ai Vaticanului.
Cat priveste romano-catolicii, ar trebui vazut cum s-a organizat la Bucuresti, ca sa dau numai un simplu exemplu, o grupare preoteasca care a acceptat o forma de colaborare cu regimul.
Eu nu-l cred pe niciun din liderii catolici din timpul comunismului (nu mai pomenesc de ortodocsi ca acolo e evident) curat ca lacrima. De ce? Nimeni nu ajungea lider bisericesc fara acceptul partidului (Ceausescu).
Insa nu stiu ce legatura are colaborationismul cu schisma si cu erezia?! Probabil atunci cand nu mai exista argumente, se trece la chestiunile politice si la gusturile spirituale.
Succes in apologia catolicisumului, dar nu cu mine.
Si da, am fost la Regina Pacii din Timisoara, acolo mi s-a spus ca e o biserica si o comunitate "cu adevarat" greco-catolica. Daca asta inseamna traditie bizantina si respectarea randuielilor, ma las pagubas: numai cladirea bisericii vorbeste de la sine, ca sa nu mai vorbesc de ce si cum se slujeste acolo.

Last edited by Monachos; 28.12.2010 at 18:57:11.
Reply With Quote