View Single Post
Vechi 28.12.2010, 21:52:54
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Biserica respectivă și preotul ei paroh este în comuniune cu Biserica Catolică, nu este nici schismatică, nici eretică, atâta vreme cât autoritatea Bisericii nu s-a pronunțat în acest sens.

Eu, ca simplu credincios catolic, pot să-mi exprim un punct de vedere, în speță, că respectivul preot se află într-un anumit grad de neascultare față de Biserică, fără ca aceasta să impieteze, în lipsa unui verdict oficial, asupra statutului unui preot sau a parohiei sale în raport cu Biserica.

De altfel, mă îndoiesc profund că dumneavoastră aveți o înțelegere cu privire la motivele pentru care eu sau domnul Dragomir obiectăm împotriva respectivei parohii; în orice caz, nu este vorba despre arhitectura lăcașului de cult sau ritul latinizat...

Logica dumneavoastră este într-adevăr "simplă", dar din nefericire, ea nu este nici logica lui Aristotel (adică cea ce se predă în liceu) și nici logica Părinților Bisericii; ea este din păcate o simplă logică anti-catolică, similară cu logica adventiștilor, a sedevacantiștilor sau a lui Cerularie, și se rezumă la "eu spun că Biserica Catolică nu are dreptate iar ceea ce spun eu este adevărat pentru că, dintr-un motiv oarecare, așa cred și spun eu".
Reply With Quote