View Single Post
Vechi 29.12.2010, 09:39:01
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Religia: Catolic
Implicit

[quote=Florin-Ionut;295170]Cand m-am casatorit, eram in stare de apostazie. I-am si spus asta preotului care m-a cununat, om pe care atunci l-am si intalnit prima oara. Nici nu m-a spovedit, i-am zis clar ca nu m-am hotarat sa ma pocaiesc. Sotia era si ea intr-o nepasare, necredincioasa. Cu toate astea, ni s-a facut Taina Cununiei.

Pai ce a facut acel preot e foarte grav. V-a casatorit fara spovada, evident v-a si impartasit in timpul cununiei, asa este?

Eu zic ca acest topic este excelent, nu as merge atat de departe cu excomunicarile, ci as incepe sa fac "curatenie" incepand de sus, de la preoti, ierarhi...., ei sunt principalii responsabili de decaderea oamenilor, din urmatoarele motive:

1) spovezile se fac din an in Paste
2) nu exista cateheza in Biserica, tinerii/adultii nu sunt pregatiti din punct de vedere religios, de aici si ignoranta care predomina in Bor printre o mare parte din credinciosi
3) oamenii sunt impartasiti fara spovada, evident ca nu toti
4) preotii casatoresc tinerii fara pregatire, chiar fara spovada, cum a fost cazul de mai sus
5) preotii recasatoresc oameni in Biserica, cu toate ca eu mai fost casatoriti religios
6) preotii cu adevarat profunzi, ajunsi la un inalt nivel spiritual si de intelecpiune se numara pe degete....
Reply With Quote