Subiect: o intrebare
View Single Post
Vechi 14.06.2007, 15:09:27
prflorin prflorin is offline
Member

Data înregistrării: 29.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de familia_plesa
Citat:
În prealabil postat de Anna1
Impartasania, in timpul duminicii de Florii se face inainte sau dupa slujba?
eu am o problema:de cativa ani buni(am 60!)ma marturisesc si ma impartasesc ACASA la un preot mai batran, care este pensionar.are ami multe icoane, face slujba de maslu si toate regulile, dar este o problema ca toate acestea NU se intampla in biserica?nu ma pot duce la preotul nostru paroh, care mi-a fost intr-un fel coleg si cu care am copilarit-si dumnealui cred ca nu este multumit ca am ales un alt duhovnic.ce ma sfatuiti?
Daca imi ingaduiti, va sfatuiesc eu cum sa faceti. In primul rand, nu e obligatoriu sa te impartaseasca acelasi preot care te-a si spovedit. Sunt doua Taine diferite! Impartasirea acasa e pt cei care nu pot veni la biserica(bolnavi,etc). Apoi, lipsindu-te de Impartasirea in biserica te lipsesti de intreaga Liturghie. Ori nu e completa cand participi la slujba fara sa te impartasesti, ori te impartaseti fara sa participi la slujba. Solutia e simpla: spovediti-va in continuare la preotul batran, insa cereti binecuvantare de la amandoi preotii sa va impartasiti la Sfanta Liturghie. Explicati preotului paroh cu sinceritate care e problema si bineinteles, rugati-va neincetat!
Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Duhului Sfant sa fie cu noi cu toti!
Reply With Quote