Citat:
În prealabil postat de camy_d
Nu știu dacă e rău ce au făcut,
|
De ce să fie rău ? Atragerea copiilor la viața de credință este un scop bun. Folosirea unor astfel de "maimuțoi" este un mijloc moral neutru. Un scop bun urmărit cu un mijloc bun sau moral neutru este un lucru bun.
Eu, dacă aș fi ortodox, mai degrabă m-aș întreba ce face biserica mea ca să atragă copiii și tineriii ? Mai nimic: să fie aceasta explicația pentru care "a merge la biserică" e poziționat ca ceva pentru moși și babe ? Unde sunt grupurile de cercetași ? Unde sunt grupurile de copii care pregătesc scenete și cântece pentru praznicele împărătești, unde este cateheza pentru copii și cateheza pentru adolescenți, dar școala de rugăciune, dar grupele de adorație euharistică ori taberele de exerciții spirituale ? Unde se face pregătirea tinerilor pentru primirea Tainei Căsătoriei ? Dar pastorația familiilor, în ce constă concret ? Ca laic ortodox, ai cel mult la dispoziție cântatul la strană, în rest nimic organizat formal, în afară de Oastea Domnului, de multe ori luată în șuturi de proprii păstori.
De fapt, ce se pune la biserica dv în loc de maimuțoii noștri, atunci când are loc o întrunire a copiilor din parohie ?