Citat:
În prealabil postat de Danut7
Deci pana la intrupare nu a ajuns nimeni in Rai?Crezi ca Dumnezeu i-a trimis pe drepti impreuna cu pacatosi?Pentru ce?Pentru "pacatul stramosesc"? Pentru un "pacat" ce nici nu era al lor?Cam irational si cu exces de zel dumnezeul asta al vostru.. nedrept pe deasupra.. Crezi si tu in asta cu "pacatul stramosesc"?Nu ti se pare nedreapta toata treaba asta?Deci de aia a venit Iisus ca sa ne stearga pacatul stramosesc?Cum?Ce vina avem noi pentru ala?De aia a venit ca sa ne duca in rai?Asta dupa ce i-a tinut pe saracii drepti in afara raiului, sute si mii de ani?Deci Iisus a venit atunci pentru o nedreptate.. pentru ceva ce in ce eram nedreptatiti de la inceput.. A murit ca sa-i impace furia dumnezeului manios... cum ti se pare asta?Ce dumnezeu ne face pe toti pacatosi de la inceput?Mai patimas si mai nedrept ca oamenii dumnezeul asta.. Pana la urma dumnezeul vostru face ce vrea si toate sunt un joc pentru el in cazul asta, nu?Cum ne-a facut ca el sa se laude, asa si cand se satura de noi ne poate distruge, nu ? Incerc sa cred ca lucrurile nu stau chiar asa.. Ia lamuriti-ma..
|
Dumnezeu ne-a facut de la inceput dupa chipul Sau.Deci se exclude vrianta ca ne-ar fi facut rai de la inceput.Si omul stapanea peste intreaga creatie a lui Dumnezeu,de ex e consultat cand se dau nume diverselor vietati.Neascultarea omului a fost atat de mare,incat Dzeu putea sa ne ucida complet,asa cum a facut ulterior cu uriasii ciclopi,sau la potop. Pentru ca tot raul ni se trage de la acel pom al cunoasterii,de la dobandirea cunoasterii,fara a avea si viata vesnica. Noi habar nu avem ce consecinte a avut neasultarea noastra,ca nu o intelegem,dar in mod sigur ne-a rupt de legatura cu Dzeu.
Hristos a restabilit aceasta legatura,caci toata viata de amar care am dus-o noi dupa alungarea din Rai,nu a fost suficienta pentru a dobandi reprimirea in sanul lui Dumnezeu,ci mai rau ne-am indepartat de El.Hristos a restabilit legatura firii umane cu Dumnezeu,a facut iar firea umana desavarsita in fata lui Dzeu,astfel ca Dzeu ne-a primit iar ca sa fim locuitori ai raiului.
Nepregatit,fara haina sfinteniei pe El,nimeni nu poate sta langa Dzeu,si nu e vina lui Dzeu pt asta,ci efectiv o inima care nu e curata nu poate vedea pe Dzeu.