Lilia draga,
Sa ne rugam si sa postim cu totii si sa te pomenim la rugaciune sa ca putem avea lumina sa-ti spunem ce Dumnezeu ar dori sa-ti spuna. O sa fiu sincera in ce spun desi doare: eu simt ca adevarul spus de tine e partial, poate fiindca nici tu nu-l mai constientizezi in totalitatea lui, poate fiindca il ascunzi din cauza impulsului tau de a rupe legatura cu sotul tau si de a fi cu altul. Tu stii mai bine.
Gandeste-te totusi la cateva aspecte. Marile defecte pe care le vezi la el sunt faptul ca bea si lipsa de comunicare. Printre sute de pacate, betia este unul. Ce ma doare e ca nu vezi si partile lui pozitive care eu cred ca sunt multe. Si nu vezi ca lipsa de comunicare ti se datoreaza si tie. Si iar nu vezi niciun defect de-al tau. Si il vezi pe el f. orgolios, dar crede-ma ca nici tu nu esti departe. Acel "scuze daca am gresit" e o forma impersonala de a-ti cere iertare. Cand simti cu adevarat ca vrei sa ceri iertare il rogi pe celalalt: "dragul meu, imi dau seama ca am gresit cu acest lucru, imi pare rau si te rog sa ma ierti". Astfel ar invata si el cum sa faca. Deci fii tu exemplu si o sa se transforme si el!
E perceptia pe care o am pentru moment, de cateva zile ma tot rog sa inteleg situatia ta. Poate o sa se faca lumina mai multa in inima mea, dupa cateva zile de post mai adevarat si de rugaciune. Te imbratisez si poate pe curand. Dar nu uita ca divortul de sotul tau nu e o cale, calea e sa divortezi tu de pronirile gresite din tine si astfel o sa se schimbe si el!
Elena
|