În prealabil postat de St Ocea
Dumneata n-ai observat ca la primul post sau la al doilea am declarat ca am intrat pe acest "sait" ca sa vad daca existe cineva ce ma poate convinge sa ma reintorc la "dumnezeu",
chiar m-a minunat faptul ca exista site la crestini ortodoxi, parca nu de mult preotii declarau calculatoarele si internetul ca lucruri satanistice.
Dar uite cum ipocrizia rasare.
Am putina minte sa nu cred in basme? sa-ti dau un exemplu concret, copiii numai cred in basme , nici in mos craciun sau iepurasul de pasti dupa o anumita varsta, da religa e ca o ciuma de numai scapi, te obliga sa traiesti in fantezii toata viata, drama aici e ca biserica declara ca-i adevar, n-am nimic contra povestilor bune, dar suntp ovesti, dar daca spun ca-s adevarate...
Sa-ti dau un exemplu si mai concret:
Cineva mi-a spus ca nu crede in mos craciun si ca crede in dumnezeu.
Si eu i-am replicat:
Desigur, cum sa crezi intr-un mosneag care duce cadouri la orice om de pe planeta simultan in aceeasi noapte, e o mare prostie, mai plauzibil ar fi ca cineva sa poata asculta toate mormaielile oamenilor de pe intreaga planeta, in acelasi timp.
Sunt curios cu ce fraza din "antologia ta- cu replici pentru cei ce intreaba si cerceteaza" ai dumneata, acum pentru mine.
O sa declari in continuare ca-s posedat de ceva inexistent, o sa ma faci prost in continuare?
Sau vei incepe sa-mi vorbesti frumos si sa-mi demonstrezi rational cu argumente solide ca m-am inselat.
Refuz sa ma cobor la acel nivel unde are dreptate cel ce are gura mai mare! ( sau arma, sau oastea, sau puterea, depinde de context)
Si aceeasi mentalitate de turma care o urasc la crestini, cica daca dai in biserica, dai in mnie, daca injuri pe iisus, ma injuri pe mine.
Nu-ti este cam rusine? Daca tot esti crestin respecta legile, si nu dori raul cuiva, si nu dori razbunare, sau furie! Asa a spus iisus, intoarce si celalalt obraz!
Apropo nu stiu, n-am de unde sa stiu, tu stii mai bine, esti invatat, nu ca mine cu "putina minte", a poruncit iisus si dumnezeu construiti peste 3.5 milioane de biserici?
Apostolii au avut nevoie de biserici sa imprastie vorba domnului?
Ps: St Ocea e anagramarea numelui meu, si denota ironia mea fata de religie, St e prescurtarea din limba engleza pentru sf, adica sfant, deci e saint Ocea, si se citeste "seint oușia"
|