Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 14.06.2007, 17:04:02
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de iosif
Cozia, un lucru simplu vreau sa te intreb: dupa parerea ta crezi ca Dumnezeu ii poate mantui si pe cei de alte confesiune?
Iosif,
Ce stiu eu este ca sunt foarte multi oameni smeriti, modesti, blinzi si linistiti, cu multa frica de Dumnezeu, si pastreaza legile date de Dumnezeu insa nu sunt Ortodocsi sau nu merg la Biserica din diverse motive. S-au nascut in alte culturi si nu-i vina lor ca nu au avut de unde sa cunoasca Adevarul Ortodox, Cuvintul, insa dupa parerea mea merita sa se mintuiasca si ma bucur ca sunt amintiti la Sf. Liturghie.
Acesti oameni imi amintesc de o povestire(nu mai tin minte de unde) unde trei pustnici care nu stiau sa se roage, din iubirea lor pentru Dumnezeu spuneau incontinuu

"Noi trei ne rugam la Voi trei"
In sfarsti, ajungem la un numitor comun. Aceasta este ideea pe care am tot subliniat-o aici, de fiecare data si anume ca toti suntem in grija lui Dumnezeu si El are o solutie pentru fiecare. Nu noi mantuim pe nimeni, ci El ii mantuieste pe oameni, pe fiecare om care se apropie de El si ii cere aceasta mantuire, sansa vietii vesnice.

Vezi...lucrurile trebuie puse uneori in extrema pentru a intelege! Asa se intampla si cu noi oamenii care doar in situatii extreme, dificile ne dam seama de anumite lucruri!

Dumnzeu sa aiba grija de toti si noua tuturor sa ne dea puterea, ravna si priceperea sa ne pastram darul cel minunat al Ortodoxiei si sa devenim luminatori dupa voia lui cea sfanta!
Reply With Quote