View Single Post
Vechi 30.12.2010, 18:28:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Am cautat si eu pe net pt tine (ca nu sunt medic) si in general unghiile se macina atunci cand sunt afectate de o ciuperca.Dar am citit ca exista mai multe tratamente pt fungi, in afara de itraconazol, cu eficiente diferite in diferite situatii.
Uite, mai citeste aici:
http://www.patient.co.uk/doctor/Fung...Infections.htm

Si despre tratament:
Nail infections:
- Oral terbinafine is the first-line oral treatment - 250 mg once a day. Treat for between six weeks and three months for fingernails and for 3-6 months for toenails.
- Oral itraconazole is an alternative. Prescribe as pulsed therapy: 200 mg twice a day for one week, with subsequent courses repeated after a further 21 days.
- Terbinafine is most effective against dermatophyte nail infections. It has fungistatic activity against Candida albicans.
- Itraconazole is highly active against Candida spp. but much less so against dermatophytes.
- Fluconazole is not licensed for nail disease, but is used for severe infection in immunosuppressed people.
- Griseofulvin is not effective against Candida spp.

(de asemenea, exista psoriazis la unghii, cum a spus Sophia, poti verifica si asta)

Mai discuta cu medicul.. nu stiu ce sa spun despre analizele la unghie, poate ai totusi o forma de ciuperca.
(off topic: Acum cativa ani am avut un copil bolnav in spital, nu manca nimic, avea febra, diare, slabise ingrozitor.. abia traia, de fapt. Si analizele mi-l scoteau "sanatos".. Repeta analizele!)

Tot despre medicamente: am citit ca tea tree oil (ulei de arbore de ceai) are acelasi efect ca si clotrimazolul impotriva ciupercilor, dar fara efecte adverse (pt ca este natural). Poate ca merita sa incerci.

Last edited by anna21; 30.12.2010 at 18:40:36.
Reply With Quote