View Single Post
Vechi 14.06.2007, 19:48:13
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de misionarul
Adevarul e ca lumea nu intelege multe lucruri,nu intelege ca slujba nu e o simpla manifestatie la care trebuie sa asisti,nu stie ce trebuie sa faca in timpul Sf.Slujbe,multi casca plictisiti crezand ca slujba e aceasi in fiecare Duminica ,ca pe un film pe care il vezi de mai multe ori.Privirile unora atintite la ceas arata ca oamenii nu mai vin la biserica pt Hristos si pentru asi cere iertare ,ci pentru ca e bine sa mergi la biserica daca vrei sa te ajute Dumnezeu.Dar Dumnezeu nu vrea asta,El nu vrea doar trupuri in biserica ci vrea suflete si inimi ,vrea o comuniune cu El nu spectatori.
Dumnezeu Se vrea in viata noastra.
Durerea ta e si durerea mea. Si eu vad o gramada de neoranduieli si ma doare sufletul. Tot la Epicleza vezi cum se aseaza pe scaun ca au obosit, in momentul sa zicem de maxim al slujbei. Exact atunci! Nici nu stiu ce se intampla acolo, ce rugaciuni spune Preotul in taina, si asta fiindca chiar nu simt cum Harul Duhului Sfant lucreaza. Apoi mai vezi oameni care ajung inainte de Tatal nostru si se inghesuie sa dea pomelnic. Pai cu 3 ore mai devreme era vremea...ca sa fie comuniune de rugaciune creata prin pomenirea la Proscomidie. Dar multi nu stiu. Si nici nu vor sa stie! Asta e mai grav.

Si apoi mai vezi cum e biserica plina in unele locuri din Ro, dar oamenii isi ocupa loc in genunchi...de fapt nici genunchi ca stau in niste pozitii ca numai inchinare nu e... offf. Si daca vine unul sa stea acolo il imping...ca asa au invatat ca e crestineste. Sau mai intri intr-o biserica pe la tara si toata lumea din biserica se intoarce sa vada cine a intrat, iar apoi cum nu te cunosc, sa discute intre ei sa vada daca te stie cineva, iar daca nu, gasesc un purtator de cuvant sa vina sa te intrebe. In timpul slujbei, ca doar preotul cu ale lui, oamenii cu ale lor!!! E strigator la cer, de aceea convertirea trebuie sa inceapa cu cei din biserica, fiindca daca ii chemi pe cei din exterior spre biserica si vad toate neoranduielile, fug de mananca pamantul.

Foarte bine ai spus ca "El nu vrea doar trupuri in biserica ci vrea suflete si inimi, vrea o comuniune cu El nu spectatori". Asa e. Dar ca sa fie comuniunea, ea nu e numai la Biserica, ci trebuie sa fie toata saptamana, tot timpul. Numai ca omul de multe ori Il lasa pe Dumnezeu ca sa-L intalneasca duminica, fiindca in timpul saptamanii el are altele de facut si nu mai are timp si pentru Dumnezeu...

Tragic. Dar ma gandesc ca daca fiecare din noi constientizeaza ca el trebuie sa se converteasca la ortodoxie, desi e botezat ortodox si poarta eticheta de crestin-ortodox, atunci cred ca ar fi un inceput pentru o mantuire in comun...pana atunci ea e chiar individuala sau in comunitati f mici.

Elena
Reply With Quote