Subiect: Budismul
View Single Post
Vechi 30.06.2006, 11:00:30
cristir cristir is offline
Banned

Data înregistrării: 20.06.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Citat:
În prealabil postat de eremieb
de ce spui asta?
As mai vrea sa stiu daca voi credeti ca alte religii pot duce la mantuire.
Budismul ca orice alta religie merita acceptare si toleranta. Nu te poti numi crestin daca zici ca ce crede fratele tau nu e bun si nu merita sa accepti asa ceva. Asta duce eventual la conflicte religioase. Mai departe oricine a studiat principiile budiste a vazut cat de izbitoare e asemanarea dintre principiile budiste si cele crestine. Diferenta e ca noi Il avem pe Hristos zic unii, dar eu le zic altceva: Dumnezeu este al tuturor, si Iisus este al intregii omeniri, nu are nici un grup monopol pe asta.
Desi unii poate nu sunt de acord cu mine eu sunt de parere ca orice om care respecta legea de aur, isi iubeste aproapele, dusmanii, si duce o viata morala, poate fi mantuit, indiferent ca e crestin, evreu, musulman sau budist.
Sfintul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)
"Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta stramba si de toate discutiile lor, caci si pamantul nostru s-a umplut de ei! NUMAI CEL CE TRAIESTE IN CREDINTA ORTODOXA ISI VA MANTUI SUFLETUL. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decat curata si sfanta noastra Credinta Ortodoxa ... De asemenea, fiule, NU SE CADE SA LAUZI O CREDINTA STRAINA. CINE LAUDA O CREDINTA STRAINA FACE LA FEL CA SI CEL CARE-SI HULESTE PROPRIA CREDINTA. CINE LAUDA CREDINTA SA SI PE CEA STRĂINA E UN FATARNIC SI APROPIAT DE EREZIE ... DACA CINEVA ITI SPUNE: "CREDINTA NOASTRA SI A VOASTRA ESTE DE LA DUMNEZEU", ATUNCI, FIULE, RASPUNDE-I ASA: "FATARNICULE! CUM POT FI AMANDOUA DE LA DUMNEZEU? NU STII CE SPUNE SCRIPTURA: ESTE UN SINGUR DOMN, O SINGURA CREDINTA, UN SINGUR BOTEZ. (EFESENI 4,5)
Asadar, fiule, fereste-te de acestia si intotdeauna apara-ti credinta ta! Nu te infrati cu ei, ci fugi de ei si intareste-te in credinta ta prin fapte bune! ... Fiule, chiar daca va trebui sa mori pentru credinta ta sfanta, du-te cu indrazneala la moarte! Asa au murit si sfintii pentru Credinta, iar acum vietuiesc intru Hristos."(Patericul pesterilor de la Kiev, 1806)
Reply With Quote