View Single Post
Vechi 31.12.2010, 15:13:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Îmi cer scuze dacă a mai fost vreun topic asemănător. În VT Dumnezeu a îngăduit multe lucruri contradictorii cu credința noastră și chiar cu legea lui Moise.
Care sunt lucrurile contradictorii cu credinta noastra si cu Legea lui Moise pe care Dumnezeu le-a ingaduit in VT?

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Duhovnicul meu mi-a zis că nu trebuie să comparăm lumea de atunci cu lumea de acum, că erau alte vremuri și eu îl cred, însă vreau să mă ajutați să-mi explic aceasta prin argumente logice. M-am gândit că se întunecase Chipul lui Dumnezeu în om, deci posibilitatea de a lupta cu păcatul era mai mică și atunci Dumnezeu avea pretenții mai mici, dar tutuși acest argument nu justifică totul. De exemplu Avraam s-a culcat cu slujitoarea și nu mai știu cine a avut 2 soții.
Numai doua?Numai doua sotii a avut Iacob.Cu ambele a avut copii,dar si cu slujitoarele lor.Avraam s-a culcat cu slujitoarea sa cu binecuvantarea sotiei lui Sara.Ca prin slujitoare ei sa aiba urmas.Solomon a avut 1000 de neveste.In Orientul Mijlociu inca mai exista aceasta practica..
Reply With Quote