Citat:
În prealabil postat de ai2
Normal? Ti se pare normal ca un tata sa-si ofere fiicele virgine, virtute la mare pret in crestinism si ochii celui de sus? Ce-i drept ca se culca cu fiicele sale mai tarziu dar pana la asemenea idee "normala" nu venise vorba despre sex in acest pasaj, ci pare mai degraba o curiozitate a gloatei. Tinand cont ca homosexualii sunt discriminati pe baza acestui citat interpretat convenabil autorul putea fi ceva mai explicit. Oricum mi se pare interesant ca va zboara mintea la asemenea interpretari :D Eu tinand cont de faptul ca traiesc intr-o societate in cre gura lumii este mult mai importanta decat gura ratiunii m-as fi gandit ca pur si simplu mahalaua vrea sa stie cine sunt musafirii.
|
''Tinand cont ca homosexualii sunt discriminati pe baza acestui citat interpretat convenabil autorul putea fi ceva mai explicit. Oricum mi se pare interesant ca va zboara mintea la asemenea interpretari :D Eu tinand cont de faptul ca traiesc intr-o societate in cre gura lumii este mult mai importanta decat gura ratiunii m-as fi gandit ca pur si simplu mahalaua vrea sa stie cine sunt musafirii.[/quote]''
Tu vorbesti serios? Te asteptai ca Moise sa iti dea detalii grosiere despre sodomie? Cred ca in viata ta nu ai citit o carte straveche de vreme ce spui asemenea prostii sau poate ca nimeni nu te-a invatat ce inseamna ''contextualizare''. ''A cunoaste femeia sau barbatul'' insemna atunci a avea legaturi sexuale cu femeia sau cu barbatul; si asta nu e interpretarea mea, ci e interpretarea tuturor oamenilor care studiaza religia sau literatura; vad bine ca nu esti un religios dar m-am gandit ca poate macar literatura bogata din Vechiul Testament(literatura din care s-au inspirat o groaza de artisti) te-ar putea interesa putin. Cand ai sa mergi la Louvre si ai sa vezi toate tablourile de inspiratie biblica-inclusiv distrugerea cetatilor despre care e vorba- sa tii minte de la mine ca barbatii aceia nu erau doar ''curiosi'' sa afle cine erau musafirii, ci voiau sa-i cunoasca asa cum ti-au explicat si ceilalti utilizatori.