View Single Post
Vechi 02.01.2011, 00:20:04
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
se poate sa dai si citate din scripura...in legatura cu caderea lui Lucifer...
asa ca sa cercetam si noi scriptura... si ca sa fie sustinute afirmatiile pe baza scripturii...
Răspuns:

Un psalm al lui David probează existența lui Lucifer atunci când arată că Fiul Tatălui ceresc este născut din Tatăl mai înainte de toți vecii, așadar înainte de crearea îngerilor și a lui Lucifer:

„Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut". (Psalm 109,3)

Proorocul Isaia, vorbind despre căderea împăratului Babilonului, o asemuiește cu căderea lui Lucifer - denumit de el „fecior al dimineții”, aspirant la supremația absolută, echivalentă cu cea a lui Dumnezeu și, evident, mai presus decât toate celelalte „stele” surori (îngerii):

„Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!" (Isaia, 14,12-15)

Însuși Domnul Iisus, comentând izbânzile celor 70 de ucenici asupra demonilor, pe care îi numește „duhuri” necurate, asemuindu-i cu șerpii și scorpiile, le compară înfrângerea cu fulgerătoarea cădere din cer a primului înger:

„Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.” (Luca 10,18)

Last edited by mariamargareta; 02.01.2011 at 00:34:37.
Reply With Quote