Subiect: HOROSCOPUL !
View Single Post
Vechi 15.06.2007, 11:45:02
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de consuela
"Calitatea aerului, insa, care rezulta din pricina soarelui, lunii si a stelelor, da
nastere intr-un fel sau altul la diferite temperamente, stari sufletesti si
dispozitii."
Aceste lucruri au influenta maxima la nasterea individului si se impregneaza, asa se explica caraterele diferite pe care le avem fiecare, nu suntem toti la fel. Pentru a vedea exact ce posibilitati si resurse temperamentale are cineva i se face astrograma completa. Cine neaga aceasta stiinta inseamna ca nu stie nimic despre ea .

"Dar starile sufletesti fac parte din actele care sunt in puterea noastra; caci atunci cand se schimba sunt stapanite si sunt conduse de ratiune."

E adevarat ca astrele predispun si omul dispune. Dar asta nu inseamna ca influenta lor nu exista. E mai usor sa educi un copil docil ca asa e el din fire decat unul revoltat si care nu tolereaza nimic si spune nu la toate. Eu nu am copii dar am observat la altii. Un om temperamental-nervos se poate stapani e adevarat, dar o data, de 2 sau cateva ori, cu efort mare, iar in mare parte isi manifesta caracterul-care e dat de astrograma. Altul flegmatic nu face astfel de probleme dar are altele, si nici el nu se schimba. Poate fi grabit sa se miste mai repede dar tot asa de cateva ori pana nu mai poate (clacheaza) si ii face treaba unul sangvinic de exemplu.
Nu se pot pune bariere in calea manifestarii temperamentului, cine incearca asa ceva se lupta cu morile de vand. Influenta externa schimbatoare e de durata scurta, cand scapa de sub ea, va face tot ceea ce poate si ce are in fire (astrograma).
Previziunile exacte la milimetru se pot face dar sunt periculoase, iar pentru a ajunge la asemenea performanta e nevoie sa fii geniu in astrologie, nu va speriati nu ne invadeaza geniile in societatea actuala. Restul de previziuni nu cred ca au legatura decat tangential cu realitatea si pot duce in eroare asa ca mai bine fara.
Eu nu am dat respectivul citat din SFANTUL IOAN DAMASCHIN:DOGMATICAa ca sa-l interpretezi tu prin propria ta minte care vad ca nu e tocmai ortodoxa pt ca ai idei de tip New Age:
"astrele predispun si omul dispune"
"astrograma"

Mai bine ai tine cont de invatatura Sfintilor ortodocsi decat sa amesteci crestinismul cu tot felul de idei New Age.
Reply With Quote