Citat:
În prealabil postat de Geony
Am aprit aici cateva intrebari mai bob2909, si mi-ar placea sa le si comentam un pic!
Eu nu am stiut ca OMUL e capul tuturor rautatilor, n-am stiut ca el este rau...dar daca tu zici, am sa incerc sa te cred , numai sa-mi raspunzi si mie la o intrebarea:
Este Dumnezeu autorul si creatorul raului?
....eu cred ca intre intrebarile puse si raspunsul dat de tine, ar trebui sa intercalezi si cuv. DIAVOL, ISPITA, INSELARE...
PS> care este cauza aparitiei sectelor NP? diavolul sau omul?
|
Toti sfintii marturisesc ca Dumnezeu este prin fire bun. Si exemplu clar in aceasta privinta este Hristos pe Cruce. Daca Dumnezeu prin fiinta lui este bun , atunci tot ce nu este unit cu Dumnezeu , omul nu face faptele in Dumnezeu atunci este clar si evident ca omul este autorul raului. Cand citim in vietile sfintilor parinti , ce marturisesc ei, ca omul nu e capabil sa faca cu adevarat BINELE decat cu ajutorul lui Dumnezeu. Chiar acum cateva zile il ascultam pe par Teofil Paraian, si cam tot acelasi lucru spunea.
In ceea ce priveste diavolul cum spune parintele Staniloaie, dracu era mic la romani, scaraoschi, mic, de ce, pentru ca romanul era crestin de 2000 de ani. Neamul asta era deosebit prin trairea profunda a credintei, insa am avut un hop, a venit fratele lui scaraoschi, fracsu’ modificat genetic, un fel de porcina , aviara injectata in sufletul neamului romanesc, comunismul care a atacat si sugrumat spiritul viu al acestui neam. Spunea Arsenie Boca : Luati aminte la Stefan care cu o mana de oameni induhovniciti tinea pe turci si pe tatari la granita. Cam asta e cu diavolul , ispite sunt dar tu fiind viu precum Domnul tau este birueste, cum ii spunea Dumnezeu lui Cain: “Când faci bine, oare nu-ți este fața senină? Iar de nu faci bine, păcatul bate la ușă și caută să te târască, dar tu biruiește-l!” Dar sa ne intoarcem la comunism, ca drac mai mare ca asta nu am vazut, pai iti spuneau in fata : omule Dumnezeu nu exista, Tu esti dumnezeu…
In ceea ce priveste sectele trebuie sa o luam de la radacina. Iar la radacina este biserica universala intemeiata de apostoli. Iisus in evanghelia dupa Ioan, in cap 17 se roaga : “Ca toti sa fie una” facand referire la biserica. Pai daca capul Bisericii se roaga ca toti sa fie una iar in anul 1054 se produce marea schisma , astfel biserica se scindeaza in doua. Si aici a fost punctul culminant , de aici uite unde s-a ajuns la catolicism, ortodoxism, greco catolicis, protestantism, neo protestantism, si inca zece mii de secte. Si cine a fost de vina pentru asta, pai omul, omul fariseu cu mandrie si plin de invidie care L-a rastignit si pe Iisus, o satana, un antihrist. Zic antihrist pentru ca e opus lui Hristos care se roaga pentru unitate iar acum numai unitate nu e. Fiecare cu biserica lui si fiecare spune ca biserica lui este in adevar, si ca doar in biserica lui este prezent Hristos. Eu insumeaz toate in una singura adica Cetatea Ninive, unde Maxim Marturitorul spune ca este Biserica Neamurilor ca talcuire la faptul ca se spune despre Ninive ca este Cetatea cea mare a lui Dumnezeu. Si era de mers in ea cale de trei zile reprezentand leage firii, legea scrisa si legea harului. SI s-au schimbat multe , sa nu uitam ca sarbaturile de exemplu au fost date cu 13 zile inapoi, iar aceasta profetie apare la Daniel Cap 7 Vers 25:” și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea”. Deci de vina pentru tot ce s-a intemplat in crestinism de 2000 de ani este surpriza!!! omul, care este fariseu , care este mandru, care a uitat adevarul si a iubit minciuna dar va primii pedeapsa cuvenita.