Psaltira in versuri : Psalmul 59
Lepadatu-ne-ai Tu , Doamne , si ne-ai risipit pe noi ; / Plin esti de mania-Ti sfanta , dar intoarce-Te-napoi ! / Tu ai clatinat pamantul si l-ai zguduit din greu ; / Vindeca-i zdruncinatura , ca se clatina mereu ! / Dupa vrerea Ta , poporu-Ti , cupa chinurilor soarbe / Si ne-ai dat sa bem cu sete vinul nebuniei oarbe . . . / Daruie un semn , acelor ce se tem adanc de Tine ,- / Si-i inalta-n apararea adevarului , spre bine . . . / Pentru mantuirea celor ce tin legea Ta-nteleapta : / Doamne-auzi-ma , din ceruri si ma scapa cu-a Ta dreapta ! / In lacasul Sau cel sfant / Zis-a Dumnezeu , cuvant : / Birui-voi tot Sichemul si-l voi imparti pe tot ; / Si voi masura pe urma toata valea lui Suhot ; / Al Meu este Galaadul si Manase este-al Meu ; / Efraim imi este coiful ; Iuda-mi -este sceptru greu ! / Filistieni , iesiti in calea-Mi si strigati cu toata gura , / Strigate de bucurie ; toti sa-Mi stige Mie " Ura "! / In cetatea intarita , oare cum ajunge-vom ? / Cine fi-va calauza mie pana la Edom ? / Nu vei fi Tu , Doamne sfinte , Cel ce ne-ai zvarlit pe noi ? / Nu vei fi Tu cu-ale noastre osti alaturi in razboi ? / Da-ne , Doamne , la restrite , cu-a Ta dreapta , ajutor , / Fiindca pururi ajutorul omenesc e-amagitor ! / Noi , cu Dumnezeu in frunte , fi-vom osti biruitoare , / Ca El insusi , inamicii va cata sa ni-i doboare ! .