Mai frate eu cand a venit "revolutia" din 1989 aveam vreo 11 ani.
Da atat cat am apucat sa vad,exceptand ca aparatura din spitale se pare era invechita si foarte multe uzine erau foarte poluante,infrastructura Romaniei era mult mai buna decat este acum.
Da solutia daca uzinele erau poluante nu era sa le vinzi la fier vechi,ci retehnologizarea lor.
Situatia materiala nu era extraordinara pentru romani,dar strictul necesar il aveau.Si aveai o deosebita multumire sufleteasca cand mergeai si vedeai ce combinate,ce uzine,ce baraje,etc construise poporul roman sub binecuvantarea preabunului Dumnezeu.
Sa iti dau un exemplu,daca mergeai atunci cu trenul de la Bucuresti la Constanta (rapidul sau acceleratul) faceai vreo 2 ore si ceva,acum trenul face 5 ore ca e neingrijita sina.Probabil acum rapidul sau acceleratul fac mai mult decat facea atunci personalul.
Daca mergeai vara,sau primavara,sau toamna si te uitai pe geam vedeai ca erau plantate campurile,vedeai activitate umana multa.
Acum vezi gunoaie si parasire,peisajul e dezolant.
Desi oficial se propovaduia ateismul,BOR se bucura de mult mai multa libertate decat se bucura acum,atunci nu a amenintat nimeni ca nu mai da salarii la preoti,ca sa dau un alt exemplu.
Daca tot zici de Spania,un mic exemplu : in tara aceea 39% din barbati au mers la prostiuate (
http://www.gandul.info/magazin/cel-m...ituate-7782186) .
Ca moralitate cum se vede nu are rost sa faci comparatia,ca e ceva foarte obisnuit ca in regimul capitalist sa fie o coruptie sufleteasca groaznica.
Iar ca infrastructura cred ca pe vremea comunismului Romania era peste Spania.Ca nivel al educatiei,Romania avea printre cele mai bune scoli si facultati din lume,era mult peste Spania.
Asta a fost greseala comunismului ca nu s-a facut crestin ortodoxia cea sanatoasa religie de stat ca probabil Romania era acum ca dezvoltare pe primele locuri in lume.
Si faceam alianta cu China,sa nu se atinga vreo mare putere de Romania.
Si nu mai avea nimeni curaj sa iasa sa faca revolutie ca iesea populatia de rand si ii linsa,daca incercau sa faca asa ceva.