Citat:
În prealabil postat de camy_d
Dumnezeu a sădit în firea omului anumite calități, pe care nu le poți schimba, chiar ateu fiind. Oricum am vrut să zic că nu toți ateii sunt răi.
|
Am înțeles ce-ai vrut să spui și sunt de acord cu dumneata. Nu numai ateii, nici un om nu este rău de la naștere. Și nici nu am vrut să neg că nu există atei, oameni inteligenți, morali și ... deosebiți, în cele din urmă. Și cunosc destule persoane reale, ca să zic așa, nu useri virtuali plini de ifose, fie că sunt atei, fie că sunt altceva.
Repet: nici un om nu este rău din naștere, el devine, iar un ateu fără repere morale serioase, stabile, ancorate în transcendent, are mult mai mult de luptat cu sine și cu ceilalți pentru a-și păstra caracterul integru, moral. Lui, ateului, dar și căldicelului, de exemplu, nu i se pare imoral să întrețină relații sexuale înainte de căsătorie, fiindcă logica "elementară", "de bun simț" îi spune că "ce treabă are cineva, dacă ei îi place, lui îi place, hai, să ne placă la amândoi, ne îmbrăcăm și către casă". Nu-i nici o problemă, doar oamenii au nevoi, au plăceri, au pofte și nu există nici o instanță supremă să-i oblige să facă altfel. Și, gândiți-vă, că homosexualitatea, pedofilia (două păcate de același rang) și / sau justificarea lor, nu se nasc în mintea unui creștin autentic. Pentru asta trebuie să fii ateu sau măcar un căldicel "tolerant" și "înțelept" să poți crede că te naști cu tot soiul de păcate. Ba, mai mult, am mai văzut pe vreo doi (și pe acest forum) că ar fi capabili să susțină că e și predestinare de la Dumnezeu să te naști cu păcatele în tine. Doamne iartă-mă!