Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 16.06.2007, 10:47:59
Ioana_D Ioana_D is offline
Member

Data înregistrării: 24.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina77
Ioana_D,
intr-un mesaj mai sus esti sceptica la reactia medicilor din spitale. N-ar trebui: sa stii ca nici lor nu le place sa faca avorturi, dar exista presiuni de diferite feluri. Personal activez intr-o filiala provita. Am intalnit deja doi medici la noi in oras care dupa ce au vazut filmele documentare despre dezvoltarea intrauterina refuza sa mai faca avorturi desi asta le-a scazut drastic veniturile. Mai multe filiale au trimis de 1 iunie o scrisoare tuturor medicilor de specialitate; seara 3 din acestia au intrat in direct la o emisiune organizata la tv si au laudat initiativa.

In alta ordine de idei, Clujul s-a luptat pentru o sectie de consiliere pre-avort in spital. Dna dr Christa Todea-Gross a incheiat un protocol cu Inspectoratul Scolar pentru a tine ore de "Educatie sexuala bazata pe principii crestine" in licee. Materiale sunt foarte multe, intrati pe www.provitabucuresti.ro si sapati putin, puteti si solicita un pachet informativ cu cd-uri si carti, practic orice filiala provita (craiova, brasov, constanta, galati, bucuresti), sau cei de la Iasi (centrul InfoAdolescent) va pot furniza aceste pachete gratuit. Informati-va de asociatia provita ortodoxa cea mai apropiata de zona unde traiti si intrati intr-un cadru organizat. Unde-s multi, puterea creste.
Draga Irina,
Ceea ce ai scris ma bucura foarte mult, nu stiu multe despre activitatile Pro Vita, doar din auzite pentru ca nu am fost personal sa ma interesez, dar ma bucura ce spui tu. Chiar imi doream sa merg si eu sa vad ce se face la aceasta asociatie si daca pot fi de folos cu ceva, ca si voluntar, dar din lipsa de informatie si de timp, inca nu am ajuns pe-acolo. Oricum, pana la urma nadajduiesc sa aflu mai multe, poate o sa scrii mai multe pe forum daca stii :)
E adevarat ca in mesajul de mai sus nu eram prea optimista in legatura cu reactia medicilor :D , imi spuneam parerea asa din ce mai stiu si eu, dar imi pare bine ca nu am dreptate, ar fi frumos ca sa fie cat mai multi medici care sa-si dea seama ca avortul este o crima si sa nu mai faca. Da, intr-adevar sunt presiuni, si la asta ma refeream poate nu am fost destul de explicita, dar sa dea Dumnezeu ca in ciuda presiunilor, sa vina ziua in care medicii ginecologi sa spuna STOP avorturilor si sa refuze sa le mai faca. Poate suna cam idealist :D Oricum ma bucura ceea ce ai zis, nu stiam de emisiunea aceea, stiu ca sunt medici ginecologi care si-au dat seama cat de gresit e ceea ce fac si au renuntat, sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multi :)
Ce vroiam sa spun eu prin mesajul de mai sus e ca astfel de actiuni nu sunt totdeauna bine primite tocmai de acei oameni care fac presiunile de care ziceai si tu si din pacate inca mai sunt medici care fac avorturi si nu realizeaza cat de mult gresesc, dar oricum nu trebuie sa renuntam, Dumnezeu e cu noi si cinste oamenilor care lucreaza cu Pro Vita si alte organizatii care lupta impotriva avorturilor si nu numai (exemplu: impotriva consumului de alcool, droguri s.a.)

Chiar te-as ruga sa imi spui cum ai ajuns la Pro Vita si ce ar trebui facut daca vrem sa ajutam si noi. Multumesc :)

Doamne ajuta!
Ioana
Reply With Quote