View Single Post
Vechi 04.01.2011, 23:31:22
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

De ce vreau eu să cred că există Dumnezeu?

...deoarece nu vreau să îmi imaginez iubirea ca fiind doar o reacție a creierului de eliberare a unor hormoni sub impulsul conservării speciei, eu vreau să mi-o imaginez ca pe sentimentul care te face mai bun, care te unește spiritual cu ceea ce ești separat fizic. Unele mistere sunt mult mai frumoase dacă ar rămâne mistere

...deoarece orgoliul meu de om nu îmi permite să cred că noi trăim doar datorită unui impuls de energie electrică. M-aș simți prost dacă aș ști că televizorul sau frigiderul funcționează pe același principiu ca mine. Nu, eu prefer să numesc flux divin ceea ce îmi dă viață și îmi permite să trăiesc

...deoarece nu vreau să văd răsăritul și apusul doar ca o rotație simplă în jurul soarelui, eu le văd ca pe cel mai frumos "Bună dimineața!" sau "Noapte bună!" posibile pe această lume. Este modul Lui de a ne saluta pe toți.

...deoarece legile umane nu sunt de ajuns pentru a ține lumea în frâu. Nu este niciun articol de lege care te obligă să fii bun, să îi iubești pe cei de lângă tine, să speri atunci când totul merge prost.

...deoarece lipsa unei divinități doar mărește problemele de aici. Încurajează oamenii meschini, încurajează superficialitatea și lipsa responsabilităților.

...deoarece am nevoie să îi mulțumesc cuiva pentru lucrurile care nu depind de mine. Nu datorită mie sunt sănătos, nu datorită mie am o familie superbă, nu datorită mie vă pot spune acum ce vă spun. Toate acestea ni se par atât de normale, încât practic sunt o banalitate. Gândiți-vă doar la cineva cine nu are acestea. Pentru el ar mai fi o banalitate?

...deoarece eu văd viața ca un prilej, nu ca o destinație. Vreau să cred că trăiesc pentru ceva, că tot ce fac aici nu e doar în zadar. Deoarece tot ce voi lăsa pe Pământ vor fi doar câteva oase într-o cutie. Deci merită să încerci să faci aici ceva durabil?

...ar mai fi multe motive, mult prea multe. Dar voi încheia cu "Pariul lui Pascal": "Dacă cred în Dumnezeu și nu există, nu voi pierde nimic. Dacă nu cred și există, pierd totul". Cineva zicea că există reversul medaliei. Nu, nu există niciun revers al medaliei. Nu te costă nimic să crezi, poate doar 5 minute pe zi pentru a spune o rugăciune.

...de aceea, pentru mine există Dumnezeu și Îl simt tot timpul alături de mine. (Cineva spunea că e pueril să zici că Îl simți. I-aș atrage atenția spunându-i că noi suntem legați de realitate prin simțuri. Înainte de a simți, trebuie mai întâi să îți dorești. Ceea ce voi numiți noroc, coincidență sau șansă, eu o numesc Providență)
Reply With Quote