Subiect: Fratii lui Iisus
View Single Post
Vechi 05.01.2011, 10:16:57
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Eu cred că e plauzibil ca Hristos să fi fost un om obișnuit (divinitatea Lui nemanifestându-se în nici un fel), că Iosif a fost tatăl său biologic și că avut și alți frați trupești, între care și Iacov.

Cum am zis și cu alte ocazii, nu are sens să-L căutăm pe Dumnezeu în istorie ci în prezent. A crede fanaticește în orice nu este înțelept ci dăunător, credințele de acest fel fiind o piedică în calea adevăratei cunoașteri, care vine de la Dumnezeu.

Se pare că mormântul lui Hristos și al familiei Lui a fost descoperit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Talpiot_Tomb (scuze Camy că e în engleză). Nu zic acum să luăm această dovadă arheologică ca pe ceva adevărat. Ca și oasele de dinozaur, sunt lucruri relative, care nu spun nimic fiindcă lumea fizică nu are existență de sine stătătoare. Dimpotrivă, trebuie să încetăm să credem în scrieri, arheologie, paleontologie și alte științe, singura sursă a adevărului fiind Dumnezeu.
Iisus Hristos nu a fost un om obisnuit. El a fost, si este si in prezent, si Dumnezeu
adevarat si om adevarat. Divinitatea Sa s-a manifestat in multe lucrari ale Sale, cum
ar fi invierea lui Lazar, vindecarea orbului din nastere, vindecarea leprosilor, mersul
pe ape, oprirea furtunii, inmultirea painilor, prefacerea apei in vin, etc, etc. Daca
Iosif ar fi tatal sau biologic ar insemna ca Hristos are doi tati, ceea ce e mai mult
decat absurd. Iar daca a avut si alti frati trupesti ar inseamna ca Sfanta Fecioara nu
a fost fecioara si atunci noi mintim atunci cand o numim Fecioara. Mi se pare iarasi
absurd. Eu cred ca Sfintii Parinti nu gresesc si nu mint atunci cand o numesc pe
Maica Domnului pururea fecioara.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote