View Single Post
Vechi 05.01.2011, 14:37:59
Crestin_Simona
Guest

Implicit Cum sa deprindem ascultarea

Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cum putem iubi pe cineva care permanent vrea sa ne faca rau ? Cum am putea depasi acea bariera care ne impiedica sa-l iubim si pe acel ultim om pe care am vrea sa-l vedem aproapele nostru ? : Tot cu gandul la Hristos . Toate sa se faca cu mintea indrepotata spre Hristos . Sa ne intrebam cum il vede Hristos pe acest om rau din fata noastra ? Pentru ca eu il vad asa cum il vad . Si cum il vede Hristos ? Nu stim cum il vede , dar a murit pentru el . Sa ne aducem aminte , atunci cand suntem chinuiti de ganduri rele asupra aproapelui , ca si pentru acesta a murit Hristos . Acesta este gandul pe care ni-l propune Apostolul Pavel atunci cand vrea sa ne izbaveasca de judecata . " Cine esti tu - zice Apostolul Pavel - ca sa judeci sluga altuia ? " Sau " Ia seama sa nu smintesti pe fratele tau mai mic pentru care a murit Hristos ! " . Acelasi Apostol Pavel ne invita sa meditam si asupra faptului ca Hristos a murit pentru noi pe cand noi eram inca pacatosi . Adu-ti aminte ca a fost vrema cand tu nu L-ai cunoscut pe Hristos , pentru ca desi am crescut intr-o familie credincioasa , fiecare dintre noi , uitandu-se in urma , vede cate neajunsuri , cate confuzii a avut mintea sa in mintea sa in drumul catre perceperea dreapta a lui Dumnezeu . Si cu toate acestea , tu il iubeai pe Dumnezeu , veneai inaintea Lui , te rugai , plangeai , primeai iertare , te bucurai si-ti parea ca ai tot ce-ti trebuie . Dar de la o vreme descoperim cat de nedesavarsiti eram noi : credeam tot felul de ciudatenii: " A , eu credeam ca Maica Domnuluic s-a nascut prin coasta . . . " sau " eu credeam cutare sau cutare lucru . . . " Si cu toate acestea Dumnezeu cauta spre tine . Faceai o gramada de fapte pacatoase despre care credeai ca sunt bune , si Dumnezeu te ierta . Asa sa vezi si pe aproapele tau : ca daca savarseste vreo greseala , o face din nestiinta si ca Dumnezeu il judeca in aceasta nestiinta , si ca vede ceea ce tu nu vezi . - ( VA URMA )*
,,Si daca in fiecare institutie, in fiecare gospodarie ar fi macar o persoana care sa slujeasca cu credinciosie lui Dumnezeu, ce intelegere ar fi atunci in lume!...."
Mai bine inceteaza sa te mai razboiesti, nu te mai lupta cu ei!"
,,Dar eu nu ma razboiesc cu nimeni"
,,Da" i-am raspuns, nu te razboiesti fizic, ci in cuget - si aceasta este acelasi razboi.
Nu esti multumita cu situatia in care te afli."
,,Dar nimeni nu poate sa rabde asta!", spunea ea.
,,Da, de unul singur nu se poate - dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, vei putea.
Nimeni nu stie daca tu te rogi sau nu - aceasta este lucrul launtric al fiecarui suflet.
Cand te jicnesc, tu sa nu-i jicnesti, sa nu le intorci jicnirea - nu numai cu cuvinte, ci sa te ostenesti ca nici in ganduri sa nu-i vatami!
Roaga-te la Domnul sa le dea inger bun si ca nici pe tine sa nu te uite Domnul."
Reply With Quote