View Single Post
Vechi 05.01.2011, 19:26:56
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am cunostinta de la un parinte duhovnic cum ca sunt unii la care mai incape pe lista un pacat mai mare doar pentru a fi terminati, si ma gandesc ca, cum toti suntem diferiti, fiecare isi poate permite o combinatie limitata de pacate,si in urma a ceea ce am citit la un rus, dar de ce nu chiar si de la parintele Paisie cred ca se poate deduce un fel de fizica a sufletului, mult prea complexa pentru intelegerea celor care nu studiaza Vietile Sfintilor,Evangheliile de ceva vreme. Complexitatea actuala a universului este data de cele doua extreme intre care oscileaza o vreme farame de dumnezeire intr-o lume materiala. Poate ca pentru ca Pamantul sa creasca trebuie sa ajunga suflete in iadul materiei, si pentru ca universul sa se extinda trebuie sa ajunga suflete in raiul spatiului-spiritului pana cand se mai produce o transformare, o evolutie, in functie de cat de bine merg lucrurile. Din felurite motive unele suflete sunt prea bolnave pentru a mai putea fi ajutate chiar si de iubirea parintelui Porfirie, in timp ce pe unii ii intreaba cum de nu s-au sfintit deja cu sensibilitatea pe care o au, iar altii ajung sa traiasca ca niste suflete ranite toata viata, pentru ca parintii lor le-au afectat din timpul formarii intrauterine cu neintelegerile lor...si eu am avut o problema in privinta nevinovatului smochin, dar atata vreme cat si unii ecologisti au prevazut probleme serioase generate de iresponsabilitatea noastra fata de soluri, care efectiv imi par a fi de importanta pielii pentru om, raportata la Pamant, botezul de foc nu pare decat sa-i separe cumva pe cei mai capabili sa continue dezvoltarea fractala de cei care duc la autodistrugere, nefacand deci roade bune, dar oricum mintea omeneasca nu poate cuprinde complexitatea acestei lumi...
Reply With Quote