View Single Post
Vechi 05.01.2011, 21:43:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit ( 2 )

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cum putem iubi pe cineva care permanent vrea sa ne faca rau ? Cum am putea depasi acea bariera care ne impiedica sa-l iubim si pe acel ultim om pe care am vrea sa-l vedem aproapele nostru ? : Tot cu gandul la Hristos . Toate sa se faca cu mintea indrepotata spre Hristos . Sa ne intrebam cum il vede Hristos pe acest om rau din fata noastra ? Pentru ca eu il vad asa cum il vad . Si cum il vede Hristos ? Nu stim cum il vede , dar a murit pentru el . Sa ne aducem aminte , atunci cand suntem chinuiti de ganduri rele asupra aproapelui , ca si pentru acesta a murit Hristos . Acesta este gandul pe care ni-l propune Apostolul Pavel atunci cand vrea sa ne izbaveasca de judecata . " Cine esti tu - zice Apostolul Pavel - ca sa judeci sluga altuia ? " Sau " Ia seama sa nu smintesti pe fratele tau mai mic pentru care a murit Hristos ! " . Acelasi Apostol Pavel ne invita sa meditam si asupra faptului ca Hristos a murit pentru noi pe cand noi eram inca pacatosi . Adu-ti aminte ca a fost vrema cand tu nu L-ai cunoscut pe Hristos , pentru ca desi am crescut intr-o familie credincioasa , fiecare dintre noi , uitandu-se in urma , vede cate neajunsuri , cate confuzii a avut mintea sa in mintea sa in drumul catre perceperea dreapta a lui Dumnezeu . Si cu toate acestea , tu il iubeai pe Dumnezeu , veneai inaintea Lui , te rugai , plangeai , primeai iertare , te bucurai si-ti parea ca ai tot ce-ti trebuie . Dar de la o vreme descoperim cat de nedesavarsiti eram noi : credeam tot felul de ciudatenii: " A , eu credeam ca Maica Domnuluic s-a nascut prin coasta . . . " sau " eu credeam cutare sau cutare lucru . . . " Si cu toate acestea Dumnezeu cauta spre tine . Faceai o gramada de fapte pacatoase despre care credeai ca sunt bune , si Dumnezeu te ierta . Asa sa vezi si pe aproapele tau : ca daca savarseste vreo greseala , o face din nestiinta si ca Dumnezeu il judeca in aceasta nestiinta , si ca vede ceea ce tu nu vezi . - ( VA URMA )*
Si asa cum te vedeai pe tine cand aveai lipsuri - dar daca te-ai fi vazut da-a lungul vremii iesind din labirinturile nestiintei , te-ai fi osandit - , asa sa judeci si pe aproapele . Asadar , sa nu uitam ca Dumnezeu il iubeste pe fiecare in starea care este si cunoaste despre fiecare dintre noi lucrurile pe care noi nu le stim , pentru ca noi judecam la aratare , iar Dumnezeu judeca cele de taina , vede si pocainta viitoare pe care noi nu o vedem . In acest fel sa ne apropiem de oamenii din fata noastra , de oamenii care nu ne plac , care ne irita , ne tulbura , ne nemultumesc : intrebandu-ne intotdeauna ce gandeste Hristos despre acest om si spunandu-ne ca Hristos a murit pentru el si prin aceasta si-a aratat desavarsita dragoste pe care o are si pentru tine , si pentru el . ( Fragment din cartea :" A iubi inseamna a ierta "-Savatie Bastovoi - Editura " Cathisma "- pag.43-45 )