ceasul
Eu cred ca se acorda ceasului in biserica,o atentie mult prea mare,nefiind vorba decat despre un obicei care-l au toate institutiile publice,pana la urma biserica este prin definitie o institutie publica...ceasul asadar,nu justifica zgarcenia timpului acordat rugaciunii sau Lui Dumnezeu,cati dintre noi stam pe ceas la slujba?Stam pana la sfarsit,ne miluim,aprindem lumanari pentru morti si plecam,suntem in programul bisericii,cat dureaza atata stam...
Cel mult ceasul ne poate da o idee asupra naturii noastre umane,efemere...a mai trecut un ceas din viata mea,bine ca am petrecut acest ceas aici cu Domnul si sa-mi ajute Bunul sa petrec cat mai multe ceasuri in rugaciune!
Nu ceasul nu ne lasa sa ne concentram la slujba,ci problemele noastre lumesti,legaturile stranse care le avem cu viata materiala si ancorarea noastra in viata de aici,probleme de familie,serviciu,scoala,sanatate care nu ne dau pace nici in biserica!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|