Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 08.01.2011, 13:46:30
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Dar nu se poate asa ceva Gabriela! Te rog eu uita-te la zilele saptamanii si numara asa: sambata, duminica, luni, miercuri, vineri nu e voie, ca e post, respectiv liturghie, impartasanie, in fine, nu e voie.
Mai pune inca trei si e mai mult decat saptamana si tot asa.

Eu stiu ca tu ai citit pe parintele Cleopa, dar poate dansul nu si-a dat seama, n-a numarat (ca nu l-a interesat, nefiind insurat).
Tu esti maritata? Si daca da, cum faci cu sotul tau, adica de fapt cand?

Randuiala aia de care spui tu, o mai da si natura. Sa nu uitam asta.

Va rog eu, pe toti care dati asa sfaturi, spuneti concret si din experienta voastra. Voi cand va duceti cu sotul/sotia, cand faceti copii? Ca sa vorbim concret si sa pricepem si noi ceilalti.

Pentru cea/cel care a deschis firul si a intrebat: cum cununia se face de obicei ne-legata de liturghie, puteti sa faceti noaptea linistiti.
In plus Sf. Impartasanie se poate lua eventual si cu 1-2 saptamani inainte de nunta si gata discutia.
Intreaba si preotul. Bine ca preotii de mir sunt casatoriti...
Multumesc mult pentru raspuns.
Eu as vrea sa ne impartasim in ziua aceea, chiar daca nu o sa ne intalnim trupeste 3 zile, sau cat o fi.
Oricum nu asta e cel mai important, avand in vedere ca cei care stau impreuna de ceva timp si s-au pastrat curati (sau relativ curati, sa zic asa) sunt invatati cu postirea de felul asta si nu mai conteaza 3 zile, o saptamana..
Ci nedumerirea mea era legata de aparenta contradictie intre impartasire si unirea trupeasca. De parca atunci cand doi sunt cununati si se iubesc trupeste Hristos ar disparea dintre ei.
Reply With Quote