Mirabela, inteleg partial ceea ce spui.
Dar din nou iti spun acei monahi pe care ii amintesti spun multe, prea multe ingradiri, pe care nu stiu daca Dumnezeu chiar le-a cerut.
Eu am citit printre altele la parintele Cleopa ca : 3 zile inainte si 3 zile dupa liturghie nu ai voi sotul/sotia. Deci nici marti si nici joi, niciodata.
Si atunci cand? Tu cand te duci cu sotul tau totusi? daca spui ca atunci nu si atunci nu si numai post?
Si eu ascult si de preotul meu. Nu mi-l da pe Zaharia de exemplu. El nu este insurat si mai multe nu spun. Citeste tu singura, scrie pe undeva din viata sa. Nu este un model, viata sa.
Si ba da, Mirabela, cand esti casatorit trebuie sa asculti de doi. Nu ai cum altfel. Ca ai un sot mai credincios, sau mai intelegator, este una, dar trebuie sa-l respecti si pe el.
Altfel faci pacate mai mari si distrugi si casnicia.
Si se poate sa le imbini pe amandoua, de aceea a lasat Dumnezeu casatoria.
Taina cununiei de la Dumnezeu este si nu impotriva sa.
Este f.greu sa le imbini, ca timp, ca suflet.
Eu respect cat pot sarbatorile, in sensul ca nu spal, nu calc, merg la biserica.
Nu cred ca gresesc cei despre care spui tu, sau nu atat de mult.
Mai bine sa traiesti trupeste dupa casatorie, decat fara casatorie.
Iar in casatorie trebuie moderatie.
Exista si post destul. Sa nu-ti dea Dumnezeu sa vezi ce inseamna asta.
Exista post bisericesc si post de la natura si de multe ori toate la un loc inseamna prea mult.
Iubirea de sot/sotie implica si trupul, Mirabela. Asa ne-a facut Dumnezeu si nu altfel.
Asa cum in credinta si iubire de Dumnezeu intra si iubirea trupului si sangelui Sau prin luarea impartasaniei si nu numai rugaciune si cantare si post.