Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Dragii mei, sunteți imposibili! Un user pune justificat întrebarea:
Eu răspund că este o invenție omenească, neexistând bază scripturistică. Mi se replică că există argumente biblice, iar când le cer aproape toți îmi cer să aduc texte care interzic o atare practică. Mă aflu consternat în situația cetățeanului confruntat cu absurda pretenție birocratică că îi lipsește la dosar o adeverință cum că nu are nevoie de adeverință!
În lipsa probelor că Dumnezeu ne cere rugăciuni pentru cei morți, mai cinstit ar fi să recunoașteți franc că practica aceasta a fost instituită de niște instanțe eclesiale fără nicio legătură cu învățătura lui Hristos și a apostolilor. Eu înțeleg că e dureroasă o asemene recunoaștere, dar încercați în numele Adevărului și în respect pentru cel ce a pus întrebarea, s-o faceți! Mulțumesc pentru înțelegere.
|
Bine domule tricesimusseptimus,am inteles unde vreti sa ajungeti,dar daca puneti astfel problema uitati un izvor foarte mare al Ortodoxiei,pe care protestanti si neoprotestanti,nu il accepta-Sfanta Traditie-,dar intrucat dvs puteti fi convins doar cu argumente biblice nu pot sa va aduc argumente din Sf Traditie.Sa stiti ca multe practici din BO au izvor din Sf Traditie,acum nu cred ca pot fi desfintate doar fiindca nu au fundamnet scripturistic concret,si cred ca nu sunt gresite sau inutile,ele fac parte din bogatul tezaur al Ortodoxiei.