View Single Post
Vechi 08.01.2011, 18:36:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Bine domule tricesimusseptimus,am inteles unde vreti sa ajungeti,dar daca puneti astfel problema uitati un izvor foarte mare al Ortodoxiei,pe care protestanti si neoprotestanti,nu il accepta-Sfanta Traditie-,dar intrucat dvs puteti fi convins doar cu argumente biblice nu pot sa va aduc argumente din Sf Traditie.Sa stiti ca multe practici din BO au izvor din Sf Traditie,acum nu cred ca pot fi desfintate doar fiindca nu au fundamnet scripturistic concret,si cred ca nu sunt gresite sau inutile,ele fac parte din bogatul tezaur al Ortodoxiei.
Din nefericire, acest cult al morților nu face parte din "bogatul tezaur al Ortodoxiei", ci este propriu tuturor cultelor păgâne din Egiptul antic până la cele mai noi secte de proveniență orientală. Rugăciunea pentru morți, pomenile, fetișizarea rămășițelor defuncților celebri, etc., nu se întâlnesc nici în poporul Israel din VT, nici în practica sfinților apostoli. Dacă spuneți că Sfânta Tradiție a acumulat toată revelația nescrisă din vremurile VT și ale NT; în lipsa practicării "comandamentelor nescrise" (cel puțin în această problemă) ar trebui să ne punem serios întrebarea: mai poate fi numită ea "Sfântă", ori acceptată de Dumnezeu?
Reply With Quote