Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 08.01.2011, 19:17:44
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Zaharia
"Pt situatia deosebita in care un crestin casatorit fiind doreste sa se impartaseasca saptaminal (lucru exceptional de rar intilnit in biserica ortodoxa, doar la sfinti), duminica de duminica, si are si binecuvintare atunci ar trebui sa se gindeasca serios si sa incerce sa renunte la viata trupesca."

Deci este clar. Dupa tine casatoria si Sf.Impartasanie sunt incompatibile.
Este f.gresit. Ar fi bine sa mergi cu ideea asta la un preot sau calugar si sa intrebi.
Dumnezeu nu cere asa ceva, dimpotriva este un pacat. Si preotii au datoria sa-si vada de familie (deci si sa aibe relatii cu sotia), chiar daca se impartasesc la fiecare liturghie.
Cum ramane atunci cu casatoria lor?
Da, in monahie este posibil si cred ca tu pe asta o sustii. Dar spune asa, pe fata.

@Anna
1. Datorie nu este nimic. Nimic nu este obligatoriu.
Impreunarea (vai ce urat si defaimator termen folosesti!) trebuie facuta din dargoste. Face parte din dragoste.
Dar probabil ca nu toti simt la fel.
Daca sotul tau simte ca tine, e treaba voastra, nu va impreunati. Totusi ati facut copii...
In relatiile dintre soti si "aia din pat" este iubire. N-am spus ca numai aia este iubire.
Eu una n-am auzit de oameni casatoriti care sa nu doreasca sa fie in pat cu sotul/sotia, decat daca sunt impotenti, sau nu se iubesc. Si atunci nu prea se mai cheama casatorie. Sunt situatii insa cand impotenta apare dupa o boala sau un accident si atunci nu renunti la sot/sotia numai din cauza asta.
Deci sa diferentiem putin.

2. Da, de ce te surprinde. In viata totul este o lupta.
Si credinta este grea si ca sa le cuprinzi pe toate este nevoie de multa lupta si nu este usor.
Eu ma intristez pe forum si acum am aflat ceea ce de fapt banuiam de mult timp. Aici lumea este impotriva casniciei. Se sustine ca este incompatibila cu credinta, cu Dumnezeu.
Atunci de ce fratilor, mai exista? De ce a lasat Dumnezeu aceasta taina? De ce a obligat preotii sa se casatoreasca inainte de hirotonie?
De ce sa mai facem copii?
Totul este impotriva credintei.
Daca il iubesti pe unul, nu-l poti iubi pe celalalt... (e vorba de Dumnezeu si de sot/sotie).
Trist si...pacat. Asta nu este ortodoxie. Imi pare rau.

@ Mirabela - nu stiu daca si unde scrie despre noapte nuntii in scripturi. Eu ti-am dat citatul de la parintele Cleopa, care la randul sau citeaza scripturi...
Si as putea sa intreb si eu: unde scrie sa nu fie nopatea nuntii, unde scrie despre incompatibilitatea de mai sus, pe care o sustine acum pe fata Zaharia.

Nota bene: noi cei casatoriti nu avem voie sa ne impartasim. Stiam asta, am inteles de mult printre randuri. Totusi Dumnezeu nu ne lasa...este si cu noi cei casatoriti.