View Single Post
Vechi 08.01.2011, 21:13:01
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Am propus să deschideți un nou topic cu ce NU scrie în Biblie și se practică în BO (și ar fi destule subiecte...) și spuneți că e "bășcălie". Deschideți topicul acela și răspundeți aici ce s-a solicitat de la începutul acestui topic. E bine așa, ori doriți doar evitarea spinoasei probleme și distragerea atenției de la subiect?

Da, da... și în numele acestui "adevăr" se fac cheltuieli costisitoare pentru pomeni, parastase și alte alea, în timp ce adevărații "aproapele" (ăia vii și în suferință) sunt neglijați cu o "sfântă" și "iubitoare" indiferență.
Vorbiți cu atâta larghețe despre iubirea "aproapelui de pe lumea cealaltă", nu vi se pare că aceasta frizează necrofilia? Să nu mă înțelegeți greșit, nu mă refer la perversiunea sexuală, ci la cealaltă conotație a termenului. Iar puparea moaștelor (altă formă de "iubire" nenaturală pentru morți) ar constitui chiar o treaptă mai sus (de fapt mai jos) către necrofagie. Și dacă tot am intrat în domeniile acestea ce-ți încrețesc carnea pe tine de oroare ce părere aveți despre pedofilie? Mă refer desigur la aspectele mai soft ale pedofiliei. Este acceptată această practică a "iubirii" față de aproapele-copilaș? Că doar NU scrie în Biblie că e interzisă...
Vă rog să mă iertați pentru digresiunea aceasta morbidă și repulsivă, însă am vrut să accentuez prin exagerare, cam cum privesc eu lucruile acestea. E o opinie personală... poate sunt eu prea sensibil, nu știu...

Hai că sunteți pur și simplă! Adică dacă nu practic ce NU scrie în Biblie, eu nu respect Biblia?? E cea mai trăznită acuzație ce mi s-a adus până acum pe aici...
1. Deci va deranjeaza pomenile (nu ma mir avind in vedere ca sinteti ahtiati dupa zeciuiala si va trimiteti adeptii, doi cite doi, sa adune cotizanti, mai ceva ca Fiscul Roman). In numele iubirii pentru aproapele, cea mai importanta porunca data de DUmnezeu, noi facem rugaciuni si pomeni pentru morti pentru ca si ei sint madulare ale Trupului Lui Cristos.
2. Pentru protestanti/sectanti asa o fi, iubirea fata de cei decedati poate parea necrofilie (pentru cel ce nu iubeste e ciudat si cind cineva iubeste animalele-gindul rau il duce unde nu trebuie). Pentru noi, cei care ne ghidam dupa Sfinta Scriptura, cei decedati sint si ei madulare ale Trupului Lui Isus, iar noi avem datoria sa avem grija de cei care sufera.
3.Despre pedofilie este trecut in Sfinta Scriptura, e o porunca a Lui Dumnezeu-sa nu faci fapte necurate; Biblia e foarte clara in ghidarea oamenilor de buna credinta.
4. Dumneavoastra nu respectati Sfinta Scriptura pentru ca nu respectati CEEA CE E SCRIS IN SFINTA SCRIPTURA, si, mai mult decit atit, ii acuzati pe altii, care respecta Sfinta Scriptura, fara a aduce dovezi ca ei ar gresi; la voi toate sint interpretabile dupa bunul plac, de aia si sint atitea sute de secte, culte, comitete si comitii care, toate, se ghideaza NUMAI dupa Sfinta Scriptura, dar rezultatul e diferit la fiecare din ele.

Iar in cazul de fata, repet ceea ce am spus si inainte: noi am adus dovezi din Sfinta Scriptura care sa vina in sprijinul rugaciunilor pentru morti pe care le facem (cu toate ca numai argumentul iubirii de aproapele era suficient-argument de care voi va bateti joc cu constanta). Voi nu ati adus nici o dovada in sprijinul afirmatiilor voastre. Doar va inflamati ca altii gresesc, si tipati tare ca sa ii amagiti pe creduli. Insa in Imparatia lui Dumnezeu nu intra cei care tipa mai tare ci cei care aduc roade, roade care la voi lipsesc cu desavirsire. Iar un mod de a aduce roade este de a te ruga pentru cei decedati.
Reply With Quote