View Single Post
Vechi 09.01.2011, 10:54:36
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Sunteți extrem de evazivă. Vorbiți mult despre cât de tare vă țineți după Scriptură și porunca ei clară, dar nu ați indicat până acum nicio poruncă legată de rugăciunea pentru morți. Ne țineți discursuri lacrimogene despre "iubirea" față de mădularele lui Hristos (Biserica) și mai generala poruncă a iubirii creației Lui (animalele), însă lipsește cu desăvârșire un singur verset care să pună punct discuției acesteia devenită plictisitoare deja.

Dacă e trecută porunca aceasta în Scriptură, putem s-o vedem și noi? Sau mai bine lăsați... cunoaștem deja parcursul savantelor dvs. explicații.
Mă frapează însă un lucru: pentru pedofilie recunoașteți că e vorba de o "faptă necurată", că ferirea de ea ține de "buna credință", de bunul simț al creștinului în a evita faptele dubioase; iar în cazul morbidelor acte (rugăciunii pentru morți, pupării moaștelor, spălării osemintelor după un număr de ani, etc) nu sesizați inadvertența și incompatibilitatea cu "buna credință", cu morala și conștiința creștină.

În rest, mulțumim frumos pentru valoroasa contribuție adusă întru eludidarea problematicii acestui topic.

V-am mai scris intr-un post anterior, dar l-ati ignorat, discret. In Sfinta Scriptura nu scrie ca trebuie sa ajuti un orb sa treca strada, nu scrie ca trebuie sa ajuti copii vecinilor sa-si faca temele, nu scrie sa ajuti o bartrina sa faca curat in casa. Nu scrie multe lucruri, insa scrie sa iubesti ,porunca intarita de Isus si de sfintii apostoli: sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti (iarasi aduc in discutie aceasta porunca, dar totusi, E CEA MAI MARE DINTRE TOATE). Deci dumneavoastra, ACUZATORUL, nu mi-ati adus nici un argument ca NU trebuie sa fac rugaciuni pentru cei dededati. Concluzia mea e clara: ceea ce fac e bine, pentru ca Biblia nu-mi spune ca gresesc, Biserica nu-mi spune ca gresesc, sfintii nostri nu-mi spun ca gresesc. Singurii care-mi spun ca gresesc sint niste sectanti/protestanti/neoprotestanti. Eu v-am dat argumente si versete in favoarea celor facute de noi. Voi nu ne-ati adus nici macar un verset care sa puna capat discutiei. Versetul trebuie adus de voi, pentru ca voi acuzati.

Iar bunul meu simt imi spune (dar inainte de asta imi spune Isus) ca Dumnezeu e nemarginit de bun. Noi, cei care ne ghidam dupa Sfinta Scriptura, ne adresam in fiecare zi Lui cu cuvintul Tata. Un tata Bun. Iar daca tatal meu, plin de pacate, poate sa-mi dea mie lucruri bune, cu atit mai mult Tatal Ceresc. Daca voi, protestantii, neo protestantii etc va imaginati ca Tatal Ceresc nu va asculta de lacrimile unui copil care se roaga sa-i fie iertate pacatele mamei,tare searbada imagine aveti despre Bunatatea Tatalui Ceresc. Tatal Ceresc ne face cunoscuta Bunatatea Lui, in Deuteronom: "Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele." Iata ca asta incercam sa facem noi: sa iubim si sa pazim poruncile Lui. Adica ne rugam pentru iertarea pacatelor celor pe care ii iubim si atunci cind se afla pe patul de moarte, si dupa. Deci voi incercati sa ne spuneti sa ne rugam doar pina in momentul in care persoana a decedat? Dupa aceia pa, Dumnezeu isi astupa urechile? Acesta e Dumnezeul pe care il predicati voi? Acum inteleg si de ce nu duceti nici un fel de roade.
Adevarat spune sfintul apostol Pavel: tot invatati dar nu ajungeti niciodata la adevarata cunoastere.

Argumentul referitor la pedofilie v-a fost dat: este o porunca a lui Dumnezeu, dezvoltata de sfintul apostol Pavel. Stiti citatele mai bine ca mine.

Last edited by nutucutu; 09.01.2011 at 11:14:36.
Reply With Quote