Citat:
În prealabil postat de medusa
Vad ca putin va pasa de ce scrie in Biblie si de ce zic preotii ortodocsi.
Deuteronom 32:39 Să știți, dar, că Eu sunt Dumnezeu și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viață și Eu omor, Eu rănesc și Eu tămăduiesc, și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea.
1Samuel 2:6 Domnul omoară și învie, El coboară în Locuința morților și El scoate de acolo.
probabil faceti parte dintr-o secta religioasa.
|
Vechiul Testament se raportează constant la Legea cea veche, legea lui Moise, dar creștinii ar trebui să se raporteze constant la Legea cea nouă, legea harului, Legea lui Hristos, iar Hristos este Izvorul vieții.
Atunci, de ce te raportezi cu îndârjire exclusiv la Legea cea Veche? Faci parte dintr-o sectă religioasă, iudaizantă? Dacă vrei totuși să respecți Legea lui Moise, explicitată în mod repetat în Deuteronom, apoi trebuie să o respecți pe toată, până la ultima virgulă, nu doar pe alese:
“Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile.”(Iacov 2,10)
Legea cea veche te îndeamnă să-ți circumcizi copiii, și atunci, de ce să n-o faci? Căci poți să te îndreptățești și cu Modelul care este Hristos, și care a primit circumcizia în trup.
Legea cea veche te îndeamnă să-ți faci singură dreptate: ochi pentru ochi, și dinte pentru dinte, dar Legea cea nouă te îndeamnă să întorci și celălalt obraz atunci când ești pălmuit.
Legea cea veche te îndeamnă să respecți sâmbăta și te anunță ca dacă n-o respecți vei muri; dar Legea cea nouă te îndeamnă să cinstești ziua învierii, iar dacă n-o respecți nu vei muri, dar nici nume de creștin nu vei avea.
Legea cea veche este aducătoare de moarte peste cei care o încalcă: “Călcând cineva Legea lui Moise, e ucis fără de milă, pe cuvântul a doi sau trei martori” (Evrei 10,28), dar Legea cea nouă a lui Hristos este legea iertării:
“Și stăruind să-L întrebe, El S-a ridicat și le-a zis: Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei.”( Ioan 8,7)
Legea cea veche te învață că Dumnezeu îți va pedepsi copiii și nepoții până la al patrulea neam atunci când Îi vei greși:
“Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam” (Ieșirea, 20,5)
Dar proorocii anunță o altă lege, Legea lui Mesia, un legământ nou în care copiii nu vor mai fi "pedepsiți de Dumnezeu" pentru păcatele părinților, și în care nu Domnul va pedepsi, ci fiecare se pedepsește pe sine prin faptele sale, căci “fiecare va muri pentru fărădelegea sa”:
“Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda legământ nou. […] În zilele acelea nu vor mai zice: "Părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au strepezit dinții".
Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa; cine va mânca aguridă, aceluia i se vor strepezi dinții.” (Ieremia 31;29-30)
Iată că au venit și acele zile, dar unii tot se mai întorc la zilele umbrite ale trecutului, ca și când Hristos n-ar fi venit și pentru ei pe pământ.
|