Citat:
În prealabil postat de arriel
"cel bun va suferi pe pamant".Adica un om daca e bun trebuie neaparat sa fie nefericit pe pamant pentru ca sa isi ia rasplata in rai?Dupa parerea mea oamenii "rai" nu sunt fericiti ,doar asa vedem noi,de fapt ei nu vor fi niciodata numai daca se schimba.In schimb cei care sunt "buni" sunt fericiti ,chiar si daca au necazuri sunt mai fericiti ,nu cred ca necazurile ne vin ca sa ne "incerce Dumnezeu" cred ca vin ca sa ne deschida ochii ,sa vedem ce avem de facut in continuare,sa evoluam,sa iubim mai mult ,sa avem credinta,suferinta nu e necesara decat atunci cand e nevoie ca sa ne faca sa mai urcam o treapta,iar cand o urcam ,eu cred ca putem fi fericiti si aici pe pamant,chiar foarte fericiti.Corecteaza-ma Iustin daca gresesc.
|
NU te supăra că mă amestec și eu (te-ai adresat altcuiva), dar nu numai că nu greșești, dar dacă am trăi cu toții aceste adevăruri simple de credință, am fi cu adevărat înduhovniciți sau "ne-ar mânca raiul", nu ne-ar mânca atâtea necazuri și griji, fiindcă nimeni nu-i ferit de căderi în vremuri tulburi și mai ales, în vremuri de liniște și de acalmie drăcească (mă gândesc la stabilitatea comunistă lăudată atât de mult și de atât de mulți, și eu mai cad pe aici). Esențial este ca aceste căderi să nu ne influențeze în rostul și scopul nostru creștin ortodox. Da, într-adevăr, suferința și necazurile sunt un prilej de a mai urca o treaptă...
Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
|