Subiect: Budismul
View Single Post
Vechi 02.07.2006, 01:28:12
thanatos thanatos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de thanatos
Citat:
În prealabil postat de thanatos
Citat:
În prealabil postat de Dodi
Daca Sfintii Parinti ar fi "stat in banca lor" si nu ar fi combatut ereziile si rastalmacirile credintei, ce s-ar fi ales de Biserica lui Hristos? (Nu spun sa ne comparam cu sfintii parinti, dar ii putem lua ca modele de viata crestina.)
Si stai!!! ca inca n-am terminat. protestantii amintesc, multe secte crestine amintesc de o viata mai curata etc bla bla...cu budistii nu e vb de a aminti, ce ziceam mai sus, ci de a da exemplu. traind o viata simpla si curata, ei dau exemplu prin fapte nu prin vorbe.
Si apropo de fapte.. Ieremia cap.35

5. Apoi am pus înaintea fiilor casei Recabiţilor cupe pline cu vin şi pahare şi le-am zis: "Beţi vin!"
6. Dar ei au zis: "Noi nu bem vin, pentru că Ionadab, fiul lui Recab, tatăl nostru, ne-a dat poruncă, zicând: Să nu beli vin nici voi, nici fiii voştri în veac!
7. Nici case să nu zidiţi, nici seminţe să nu semănaţi, nici vii să nu sădiţi, nici să aveţi, ci să trăiţi în corturi în toate zilele vieţii voastre, ca să trăiţi vreme îndelungată pe pământul în care sunteţi călători.
13."Aşa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Mergi şi spune bărbaţilor lui Iuda şi locuitorilor Ierusalimului: Se poate oare să nu luaţi voi învăţătură din aceasta şi să nu ascultaţi cuvântul Meu?" - zice Domnul.
14. Cuvintele lui Ionadab, fiul lui Recab, pe care le-a spus fiilor săi de a nu bea vin, se împlinesc, şi ei nu beau până în ziua de astăzi, pentru că se supun celor rânduite de tatăl lor; iar Eu necontenit v-am vorbit, v-am vorbit dis-de-dimineaţă şi voi nu M-aţi ascultat.

Fapte...nu vorbe. Fapte simple, directe.
Reply With Quote