..gasit.
Descoperire cereasca aratata in vis Sfantului Ioan de Kronstadt
" Si iarasi am mers mai departe si am intrat intr-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar staretul m-a oprit: ,, Nu trebuie! Aici este uraciunea pustiirii! “. Acea biserica era tare mohorata. Pe masa din altar – stea peste stea; in jur ardeau lumanari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin de ceva rau mirositor; prescurile – insemnate cu stele; in fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol o femeie, o femeie, rosie toata, cu stea in frunte striga de rasuna biserica: ,, Sunt libera! “.
Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia incepura sa alerge ca niste smintiti in jurul prestolului, sa strige, sa suiere, sa bata din palme si sa cante cantece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamantul s-a cutremurat si biserica s-a prabusit; si femeia si oamenii aceia si preotul s-au pravalit cu totii in adancul beznei, in abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!
Am privit inapoi. Staretul se uita si el la ceva m-am uitat si eu. ,, Parinte, spune-mi ce-i cu aceasta infricosatoare biserica? “. ,, Acestia sunt
cetatenii universului, ereticii, cei care au parasit Sfanta si Soborniceasca Biserica si au acceptat innoirile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; intr-o astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te impartasesti! “. M-am infricosat zicand: ,, Doamne, vai noua, ticalosilor – moarte! “. Staretul m-a linistit insa, spunandu-mi: ,, Nu te scarbi, ci roaga-te! “. Si iata, am vazut o multime de oameni care se tarau, chinuiti de o sete cumplita, iar pe frunte aveau stele. Cand ne-au zarit, au inceput sa strige: ,, Sfinti Parinti, rugati-va pentru noi. Tare greu ne este si nu putem sa ne rugam. Tatii si mamele noastre nu ne-au invatat Legea lui Dumnezeu. N-avem nici numele lui Hristos. N-am primit Sfantul Mir, nici pe Duhul Sfant, iar semnul crucii l-am refuzat! “. Si au inceput sa planga."