Subiect: MUZICA NOUA ?!
View Single Post
Vechi 17.06.2007, 16:20:29
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de victorpadre_vic
ascultati fratilor muzica psaltica autentica, faceti rugaciunea inimi in timpul unei privegheri de toata noaptea de la 9 seara pana la 5 dimineata si veti intelege adevarul. afara cu artistii din stranele din biserici. nu avem nevoie de ei ci de cat mai multi psalti si protopsalti adevarati in duhul ortodoxiei si al lui Dumnezeu
Multumim de indemn. Eu totusi n-as zice "afara cu artistii", ci cred ca acei artisti, daca vin in biserica, sa cante bisericeste, nu lumeste. De ex., eram odata la o biserica din urbea mea natala, si a venit acolo o actrita cunoscuta, ca sa cante la strana. In primul rand a venit imbracata cu multa decenta (inclusiv cu capul acoperit) si cantat cu mult suflet, muzica bisericeasca traditionala. (scuze, nu ma pricep sa spun exact ce). Ca un contraexemplu, intr-o zi la bisericuta noastra de aici din NY, a venit un domn care a cantat si dansul dupa terminarea slujbei, acele imnuri de care aminteam in deschiderea topicului. Maniera de cantat a fost gen opera, si sincer mi s-a parut mai mult lauda de sine - avea intr-adevar o voce puternica - decat lauda lui Dumnezeu.
Reply With Quote