Citat:
În prealabil postat de bob2909
Of romane trezestete(sic!!  ), intoarcete(sic!!  ) la radacina nemului tau sfant si crestin, intoarcete (sic!!) catre strabunii tai care si-au dat viata pentru tara si pentru credinta. Intoarcete(sic!!  ) catre sfintii neamului tau, intoarcete (sic!!)catre sfanta ta tara sfintita de apostolul Andrei si de cei care l-au urmat si au sfintit-o prin sangele lor de crestin.
[...]
Hristos este roman, da fratilor asculta-ti-ma (sic!!  ) Hristos este roman.
[...]
Eu am citit ce spun cei de la Noul Ierusalim, i-am analizat si cercetat, precum spune Pavel, si intr-o privinta sunt de acord cu ce spun ei, si anume ca acest popor este un popor deosebit, unic, si in credinta si in iubire, special dar si ales de Dumnezeu, iar pentru acest lucru sunt gata sa marturisesc oricand pentru ca iubesc neamul asta romanesc si tara asta.
VA IUBESC PE VOI, PE TOTI, ROMANILOR!!!!!!!!!!!!
|
Declarația aceasta ar putea să creeze resentimente dacilor din România, care se simt și astăzi jefuiți și cotropiți de asupritorii romani. Dacă ne iubim rudele, cu ce suntem mai presus decât păgânii, care și ei își iubesc rudele lor? Iisus ne învață să ne iubim vrăjmașii, nu rudele, pe care oricum le iubim din fire. Și de când Iisus Hristos, care era
iudeu după trup, a ajuns
roman, cot la cot cu cei care l-au răstignit? Protocronismul acesta nu miroase a bine, căci nu are un iz prea creștinesc, ba din contra.
Faptul că cei de la Noul Ierusalim spun că
poporul roman este un popor unic nu este o noutate nouă, ci una veche. Asta deoarece fiecare popor este unic, altminteri n-ar fi popor, ci s-ar asimila altor popoare. Faptul că poporul roman "
a fost ales de Dumnezeu", ca să-l înlocuiască pe Israel, care s-a dovedit nedemn de alegerea ce i s-a dăruit în vechime, este o gogoriță pucioșească destul de greu de crezut, deoarece Biblia spune cu totul altceva:
" Căci nu este deosebire între iudeu și elin, pentru că Același este Domnul tuturor, Care îmbogățește pe toți cei ce-L cheamă pe El." (Rom. 10,12)
" Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus." (Gal.3,28)
" Unde nu mai este elin și iudeu, tăiere împrejur și netăiere împrejur, barbar, scit, rob ori liber, ci toate și întru toți Hristos." (Col.3,11)