288. “Schimbarea la Față” de la Noul Ierusalim - Pucioasa (II)
288. “Schimbarea la Față” de la Noul Ierusalim - Pucioasa (II)
Apoi Nicușor ia textul scris de Mihaela și îl transcrie pe calculator, apoi îl publică pe intrenet. De obicei, personajele scenetei care erau puse să se converseze cu “Domnul” lor erau alese din panoplia sfinților consacrați sau a îngerilor, dar când inovația a devenit deja un obicei, Mihaela a băgat în vorbă cu mult curaj și tupeu unele persoane mai puțin “sfinte”, precum Adam cel vechi de zile, episcopul Vasile Târgovișteanul, patriarhul Teoctist, Simion Zidaru sau Dănciucă Gheorghe. Treptat, treptat, “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa a devenit o ciorbă spiritistă în care se amestecă în vorbă spunând vrute și nevrute “sfinții”, “arhanghelii” și morții de rând. Contestați tot mai insistent pe blogul mai sus amintit, liderii pucioși au venit în ultima clipă cu o altă inovație: venirea “Domnului” de la Pucioasa este aidoma cu Schimbarea la Față a lui Iisus, ce pe care o relatează Biblia. Duhul mortului Dănciucă Gheorghe susține cu curaj această nouă “găselniță” pucioșească:
“O, nu e ca pe pământ, ci e ca în cer lucrul Domnului azi peste voi, când El coboară cuvânt la voi și grăiește cu ai Săi în cer înaintea ucenicilor de pe pământ martori ai coborârii Lui, așa cum Domnul a arătat pentru orice minte că El cu sfinții vine și cu ei lucrează și grăiește în venirea Sa celor de pe pământ, și grăiește Domnul cu ei durerea Sa, așa cum a lucrat El în sfat cu sfinții Lui pe muntele Tabor, de o parte și de alta avându-i pe Moise și pe Ilie, și prin care a arătat Domnul taina celor înviați prin Hristos. O, așa stă Domnul azi cu noi în sfat, de o parte și de alta avându-ne și grăind cu noi durerea Sa, și pe care o grăim și vouă, și e lipsă de putere pentru sarcina coborârii Domnului cu cei din cer, cu sfinții Lui de o parte și de alta, cu oștire cerească, ținându-se ea după Domnul în coborârea Sa cu sfinții Săi, cu lucrători din cer pe pământ ca pe muntele Tabor.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14 decembrie 2010)
Interesant este că spiritul lui Dănciucă Gheorghe vorbește aici despre o “lipsă de putere” a liderilor pucioși, care trebuie să primească din cer “Cuvântul”, deși “Domnul” lor ar trebui să vină cu putere multă și cu slavă, iar puterea Lui să se răsfrângă și asupra primitorilor. Lipsa de putere mărturisită este de fapt de dezvăluire a lipsei de putere a celui propovăduit, iar martorii Verginica și Dănciucă Gheorghe sunt “proptelele” care se străduie să legitimeze o credibilitate care este de mult compromisă.
Deosebirile dintre evenimentul istoric al Schimbării la Față și scenariul cu același nume inventat de pucioși sunt însă decisive, demascând demersul liderilor pucioși ca pe o farsă meșteșugită.
Mai întâi, să reținem că alegerea lui Moise și a lui Ilie dintre toți drepții Vechiului Testament nu este deloc întâmplătoare, deși Biblia consemnează că și alți drepți, precum Noe, Daniel și Iov, erau bineplăcuți ai Domnului și chiar erau considerați ca niște adevărați exponenți ai dreptății:
“Dacă s-ar afla acolo cei trei bărbați: Noe, Daniel și Iov, apoi aceștia, prin dreptatea lor, și-ar scăpa numai viața lor, zice Domnul Dumnezeu. […] Apoi Noe, Daniel și Iov, aflându-se în ea, precum este adevărat că Eu sunt viu, zice Domnul, tot așa este de adevărat că n-ar scăpa nici fii, nici fiice; prin dreptatea lor ei și-ar scăpa numai viața lor”. (Iez. 14: 14,20)
Și atunci, de ce au fost aleși ca martori tocmai Moise și Ilie? Pentru că, în afară de Enoh, aceștia sunt singurii despre care Biblia relatează că au fost suiți cu trupul la cer. Așadar, ei nu au gustat moartea, deci nu au intrat niciodată în ceata morților, deci aducerea lor pe muntele Taborului nu poate fi asimilată de nimeni ca o ședință de spiritism. Moise și Ilie erau veniți în trup viu, deci Dumnezeu excludea astfel orice acuzație de “grăire cu morții”, sau “chemare de duhuri” care erau condamnate cu asprime în toate timpurile, ca urâciune în fața lui Dumnezeu:
“Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător, nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag, nici de cei ce grăiesc cu morții.
Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, și pentru această urâciune îi izgonește Domnul Dumnezeul tău de la fața ta.” (Deut. 18: 10-12)
În al doilea rând, însăși prezența lui Hristos întru slavă era o prezență în trup. Iisus a fost cu trup și înainte, și în timpul, și după Schimbarea Lui la Față. Nu același lucru se poate spune despre “Hristosul” Pucios, care mărturisește despre sine că nu este venit cu trupul, ci este venit în duh:
“... Pace vouă! Hristos a înviat! Hristos a înviat! Hristos a înviat! Eu sunt Domnul Iisus Hristos. Nu sunt în trup, ci sunt în Duh. Coborâtu-M-am cu Duhul pe pământ ca să-Mi culeg un popor și să-i vorbesc tainele cele pentru vremea aceasta. Eu sunt Cuvântul lui Dumnezeu […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 30 aprilie 1955)
Așadar, duhul de la Pucioasa care se pretinde a fi “Duhul lui Hristos” se schimbă la fața sa cea nevăzută (find duhovnicească, trebuie că este o față nematerială), care se face văzută doar în fața liderilor pucioși. Aceștia, asemenea celor trei apostoli care râvneau să facă trei colibe pentru Iisus, Moise și Ilie, au purces de i-au făcut duhului pucios o “colibă” cu 33 de cornișe la Glodeni, pe care au numit-o apoi “Templu”.
În al treilea rând, o deosebire majoră se referă la calitatea personajelor care intră în dialog. În timp ce Hristos a ales să vorbească despre patima Sa doar cu Moise și cu Ilie, acești doi “corifei” ai Vechiului Testament, dialogurile dintre duhurile de la Pucioasa se poartă pe de o parte între “duhul lui Hristos” (un duh suspect, care nu vine cu pecețile doveditoare ale învierii, așa cum a venit Hristos Cel înviat în fața lui Toma, ci pretinde că pentru a putea veni la pucioși mai întâi s-a destrupat și și-a lăsat trupul în ceruri) și pe de alta duhuri ale unor morți de rând, așa cum am mai amintit (Simion Zidaru, Dănciucă Gheorghe, episcopul Vasile Târgovișteanul, Virginia Tudorache-Stoica, etc.). Celelalte duhuri, care intră și ele cu aplomb în dialogul de la Pucioasa, vin cu denumiri împrumutate de la sfinți, și sunt scoase în față de liderii pucioși dinadins, în intenția de a spori credibilitatea mascaradei de la Pucioasa.
Poate cel mai interesant este cazul duhului pucioșesc care se pretinde a fi “duhul lui Ilie”. Acesta apare sistematic în ultima vreme în dialog cu “Hristosul” Pucios, la data serbării Sfântului Ilie de către pucioși ( 2 august, pe stil vechi), dar apare doar “cu duhul”, deci despărțit de trup!! Avem de-a face așadar cu o situație paradoxală: atât “Hristosul” Pucios, cât și “Sfântul Ilie” Pucios se dezbracă în cer de trupurile lor și coboară doar “cu duhul și cu cuvântul” pe pământ, la Pucioasa. Din Sfântul Ilie cel râvnitor în trup a rămas doar o strigare în pustie, care se pretinde râvnitoare în duh:
– Sunt strigarea Ta cea plină de râvnă dumnezeiască, Doamne. […]strig eu la om așa cum am strigat cât am stat cu trupul văzut între oameni, căci duhul meu râvnea cu foc în Duhul Tău, și mă durea ca și pe Tine de pierderea omului. Strig acum la om, și slăvesc ziua venirii mele în cele ce nu se văd și, strigând la om, slăvesc ziua mea cea de la Tine. Strig la om, că mi-e jale de jalea Ta, ca și atunci mi-e jale, și merg peste pământ cu jale și îți curăț pământul de lucrarea omului, ca să-l îndemn pe om spre Duhul Tău, Care îl strigă de la el la Tine […] Duhul meu este plin de durere pentru voi, oameni care rătăciți fără de mângâiere […].” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 2 august 2005)
Această repetată destrupare a celor doi poate fi asimilată cu o repetată moarte a trupului, căci ce altceva este despărțirea duhului de trup? Dar atunci de ce a mai înviat Hristos? Ca să moară și a doua, și a treia, și a n-a oară, atunci când coboară cu duhul la impostorii pucioși? De ce s-a mai suit Ilie du trupul la cer, dacă la fiecare revenire a sa pe pământ la impostorii pucioși se dezbracă de trup ca și de o haină prea incomodă, pe care o lasă în ceruri?
Aberațiile pucioșești, la o analiză mai atentă, se dovedesc a fi o echilibristică fragilă între penibil și ridicol, între confuz și ilogic, între tragic și comic.
Last edited by mariamargareta; 10.01.2011 at 15:39:05.
|