290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010(I)
290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (I)
“Duhul de la Pucioasa” are astăzi mari necazuri. Cu toate că, de peste 55 de ani, el se străduiește să facă ceva ce n-a mai fost, punând la Pucioasa bazele filozofice pentru secta Noul Ierusalim care ar urma să revoluționeze din temelii lumea creștină, rezultatele grandioase (anunțate cu surle și cu trâmbițe apocaliptice) nu prea se văd, ba dimpotrivă. Duhul Pucioșesc este nevoit astăzi să recunoască public răsunătorul lui eșec în tentativa de a face “un popor sănătos cu mintea și cu ascultarea”, căci zâzania din sânul sectei este din ce în ce mai zgomotoasă și mai învăluită în miasme pucioșești din cauza unor “nescultători” care, după ce au reușit să dea bir cu fugiții din “raiul” de la Pucioasa, au dezvăluit o parte însemnată și urât mirositoare din ascunzișurile care au fost până acum acoperite cu grijă de camarila de lachei din jurul liderilor sectei:
“Pun masă de cuvânt și multă învățătură de creștere pentru duh de ascultare, aceasta pun pe masa ta în ziua aceasta, poporul Meu. Ierarhul Nicolae vine cu învățătura sa de părinte ca și cu o mănușă potrivită acum necazurilor care vin peste Duhul Meu în mijlocul tău, peste vreme de încercare, ivită de la voia cea liberă pe care și-o aleg cei neascultători de cuvântul Meu cel de peste cincizeci de ani, prin care dau Eu să ies la capăt sfânt cu un popor sănătos cu mintea și cu ascultarea, cu o mână de copii învățați de Dumnezeu pentru vremea care vine, […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Consemnăm în această predică, datată 19 decembrie 2010, o importantă bâlbâială a liderilor pucioși, care se contrazic flagrant și pe neașteptate față o teorie anterioară care le aparține, și care pretindea că diavolul este născut de gândurile păcătoase ale omului și că el nu ar fi existat înainte de Adam, ci a apărut pentru prima dată în istorie exact atunci când Adam s-a gândit cu trufie că ar putea fi și el asemenea lui Dumnezeu, Cel care cunoaște binele și răul. Pucioșii afirmă acum exact contrariul, și anume că diavolii sunt ființe spirituale care apar înainte de creația omului și că ei s-au făcut de la început dușmani ai omului, amăgindu-l pe Adam cu tentația fructului oprit și îndemnându-l la căderea din rai. Ei se întorc astfel, în mod surprinzător, la învățătura clasică pe care o propovăduiește atât Biblia, cât și și Biserica în catehismul ei. Să consemnăm deci că ei afirmă aici, în mod cu totul singular, faptul că Dumnezeu i-a avut ca dușmani pe diavoli încă de la început, de la facerea omului, și nu numai după ce Adam a început să gândească strâmb despre Dumnezeu:
“O, nu e de mirare când cade cineva din bărcuța Mea cu fii, căci vremea este cu ridicare sau cu cădere, și fericiți sunt cei ce nu se smintesc întru Mine și întru cuvântul Meu cel de azi peste pământ, și întru cei cu care-Mi poartă acum venirea ca să-Mi zidesc cu ei un popor ascultător înaintea Mea pentru vremea care vine cu Mine și care se va așeza pe pământ, precum și vremea pe care o aduce diavolul se așează de la diavolul între oameni și îi momește pe ei spre voia diavolului cu ei, căci Dumnezeu a avut încă de la facerea omului dușmani, care s-au luptat să-I strice zidirea, să pună piedică între om și Dumnezeu ca să-l aibă diavolul pe om, și nu Dumnezeu pentru voia Sa în om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Dezvăluirile incomode ale "dezertorilor" de la Pucioasa sunt citate drept "vorbiri de rău " și "înjosiri ale feții" și "învinuiri" și "defăimări" și "loviri" la adresa "fiilor-copii" (adică, a liderilor pucioși), dar se "proorocește" că toate acestea se vor întoarce cu loviri și cu răni împotriva celor care le-au izvodit, ca să fie pedepsită astfel jalea și zdrobirea de inimă a "fiilor-copii'' , cei care au fost demascați de ei cu atâta cruzime:
"[…]măi fiilor copii. Iată rodul celor ce v-au vorbit pe voi de rău și v-au înjosit fața înaintea celor necredincioși și lipsiți de Dumnezeu pe pământ! Să ne uităm bine înapoi la vremea Mea cu voi ca să vedem și să înțelegem ceea ce este de înțeles. Oricine v-a învinuit pe voi pentru voia cea liberă a lor, oricine v-a defăimat și v-a învinuit din unii în alții și de la unii la alții culegând ei această răutate asupra voastră, aceia s-au rănit pe ei înșiși, au lovit în ei înșiși, căci au voit cu tot dinadinsul să lovească în voi și au lovit, și lovind s-au lovit, iar voi ați răbdat și răbdați și veți răbda, fiindcă cei cu suflet bun nu întorc răutății cu răutatea, ci cu răbdare mare și sfântă așteaptă ei de la Dumnezeu izbânda lor prin greu. O, cum să vă ung inimioarele zdrobite ca să puteți duce toată jalea și toată greutatea ei?" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Duhul de la Pucioasa nu vrea să fie singur în jalea sa, ci să o împartă și cu alții, mai precis cu adepții pucioși, pe care-i cheamă la solidaritate în suferință cu liderii lor. Scopul mărturisit este acela de a-i împiedica și pe alții să aleagă calea dezertării de la Pucioasa, și așa aflăm că mai sunt acolo și alți nemulțumiți care "dau să cadă" din mâna de fier a liderilor pucioși, părăsindu-i și alegând calea libertății, căci ei "își fac inimă aparte și simțăminte aparte și alegere altfel" decât li s-a trasat de către liderii lor:
"O, apropiați-vă de jalea Mea, voi, fii și fiice ale poporului Meu [...] O, apropiați-vă de durerea Mea cea grea, de obrazul Meu cel lovit și zgâriat de neînțelepciunea celor neînțelepți pentru viața lor, că iată cum dau să cadă dintre voi cei ce-și fac inimă aparte și simțăminte aparte și alegere altfel decât am hărăzit Eu, Domnul, celor ce vin spre Mine și spre izvorul Meu de cuvânt ca să fie ai Mei[...]" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Duhul de la Pucioasa se căinează și strigă cu durere "Vai Mie!" atunci când constată că printre admiratorii care s-au pripășit la secta "Noul Ierusalim" au fost și unii care au devenit ulterior trădători ai liderilor pucioși.
Paradoxal este că, deși se prezintă pe sine a fi "Însuși Dumnezeu", Duhul Pucios nu este în stare să prevadă evoluția acestor indivizi de la stadiul de admiratori la cel de trădători, fiind complet surprins de schimbarea cu 180 de grade a acestora, ceea ce-l demască a fi cu totul altul decât Atotștiutorul Dumnezeu. Tocmai de aceea este el atât de îndurerat și nemângâiat în durere, pentru că "trădarea dezertorilor" a fost cumplit de neașteptată, exact de la aceia care promiteau mai mult, mai profund și mai frumos. Experiența amară dobândită cu acest prilej va trebui însă să fie folosită, ca să compenseze pe viitor incapacitatea Duhului Pucios de a citi în viitor cum vor evolua simțămintele din inimile celor care se vor mai alătura de ei ca "admiratori" și apoi ca "apropiați":
" Vai Mie când vin în mijlocul poporului Meu inimi care lucrează la întuneric și cărora li se vede rodul apoi! Vai Mie când se fac judecători de Dumnezeu și de frați cei ce vin așa și stau apoi așa și lucrează așa în staulul Meu de fii! O, apropiați-vă ca să-Mi mângâiați durerea! O, înțelepțiți-vă în încercări și îmbogățiți-vă credința și dați-vă în lături când vedeți mers cu neorânduială în cei ce dau să meargă așa, după ce vin ei să fie apropiații Mei!" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
|