290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (II)
290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (II)
Liderii pucioși promovează în continuare în predica lor un "Dumnezeu" care este capabil de "neiubire" față de cei care greșesc față de El prin comportare nevrednică de fii. Mesajul Pucios este într-o contradicție flagrantă cu mesajul Biblic, care promovează un Dumnezeu iubitor de toată făptura, și de cei drepți, și de cei păcătoși. Pilda "Fiului Risipitor" este ilustrativă în acest sens. Cel care, cântărindu-și faptele sale de "purtare nefiască", se considera pe drept cuvânt nevrednic de a fi numit fiu, este primit cu iubire de tatăl său, care îi pune inel în deget și încălțăminte în picioare și îl așează la masă bogată și-l numește fiu. Tatăl cel iubitor și iertător din această pildă îl reprezintă pe Tatăl ceresc. Pucioșii se aseamănă aici cu fiul cel mare din această pildă, care a rămas îmbufnat afară, nevoind să participe la bucuria tatălui său. Ei promovează așadar un "Dumnezeu" pucios care sancționează prin neiubire pe unii dintre admiratorii Lui, a căror "purtare nefiască" s-a manifestat prin disprețul față de liderii pucioși, pe care n-au voit a-i recunoaște drept singurele "călăuze" ale pașilor lor către Dumnezeu:
"O, nu vă mirați că vedeți ce vedeți, căci pe calea Mea cu fii n-a fost în nici o vreme să n-am între ei dintre cei ce se aleg să se tragă în lături, fie din slăbiciune, fie din răutate, fie din pizma diavolului, fie din pricina întunericului sub care stau, și mai ales loviți de duhul mândriei din ei, de duhul invidiei, care mereu, mereu l-a făcut trădător pe cel în care a stat încuibat și lucrător în părți apoi acest duh, iar cel ce se face neiubit de Dumnezeu prin purtare nefiască, acela cade în cursa celui ce întinde cursă de la mijloc sufletelor slabe, care nu caută cu lumina între ei și Mine, între ucenic și Învățător, căci fără călăuză pentru inima lui, pentru pașii lui cu Mine, cade omul în plasa lui satana oricine ar fi el." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
"Dumnezeul" Pucios recunoaște apoi deschis că Îi lipsesc Atotsupravegherea și Atotștiința, căci nu a putut prevedea cum și când și cât de insidios a putut lucra Satana în ascuns, de a ajuns să-L păgubească și să-I strice blazonul și fața și faima, folosindu-se de unii dintre cei mai fideli adepți ai sectei, care au disprețuit "călăuzele" și au devenit pe neașteptate "batjocoritori și disprețuitori și defăimători de frați" ( "frații" fiind, desigur, liderii pucioși):
"Iată, satana a lucrat în ascuns și Mi-a adus pagubă și Mi-a lovit fața și Mi-a zgâriat-o, dar Tatăl Mi-o șterge și Mă mângâie la rană, că-L doare adânc rana Mea. O, cel ce se bizuie pe sine și se conduce așa și nu are nevoie de călăuză pentru el în mijlocul poporului Meu cel de azi, acela se lovește și face lovituri și face brâncă multora spre cădere, [...] iar tu păstrează-ți mereu duhul umilinței și al pocăinței, tată, duhul celor înțelepți cu înțelepciune din cer, căci vai celor ce nu au acestea în inima lor, căci cei ce nu au așa inimă, aceia sunt batjocoritori și disprețuitori și defăimători de frați, și nu e nici pe departe inimă de creștin o așa inimă, care nu are în ea fața lui Dumnezeu." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Aberațiile pucioșești devin apoi de-adreptul halucinante. Căderea "Dumnezeului" pucios se anunță cumplită, iar slăbiciunea sa este inimaginabilă. El se plânge ca un învins, cu expresii nedemne de un Dumnezeu adevărat: "lovit cu rușine mare" de către satana, care-I "aruncă dispreț" și "Îl are la mâna lui". Orice om cu scaun la cap se poate întreba, pe bună dreptate: ce fel de "Dumnezeu" este acest "Dumnezeu Pucios, dar Neputincios", pe care Satana "îl are la mână"? Ce fel de "Dumnezeu" este acela care se roagă de admiratorii Lui să-l certe ei pe satana, căci El nu mai este în stare, nu mai poate s-o facă, pentru că Satana "Îl are la mână"? Ce fel de "Dumnezeu" este acela care se roagă de admiratorii Lui să se roage și pentru ei, dar și pentru El, ca să-I sporescă Lui puterile pe care mărturisește că nu le mai are (dar se pare că nici nu le-a avut vreodată)? :
"Te strâng la piept, te pun lângă inima Mea ca să-i simți bătaia și durerea ei cea grea acum, poporul Meu de fii și de fiice! O, tată, M-a lovit satana cu rușine mare și-Mi aruncă dispreț. Ceartă-l tu pe satana, că Mă are la mâna lui din pricina celor ce s-au jucat de-a viața și s-au apucat să-și facă voia, smulgându-se de pe calea Mea cu tine, nemulțumiți fiind ei de statul lor lângă Mine și lângă tine după voia Mea, tată! O, fă loc în rugăciune pentru tine și pentru Mine [...]" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Descumpănit de întorsătura lucrurilor, "Dumnezeul" Pucioasei se hotărăște să facă bilanțul în dreptul "dezertorilor" care au părut cândva că sunt de mare folos sectei, dar iată că acum s-au întors pe neașteptate împotriva ei, devenind demascatori ai mascaradei de la "Noul Ierusalim". Duhul de la Pucioasa "face socoteala" împreună cu îngerii lui, și găsește o situație neașteptată, incredibilă și intolerabilă: în dreptul acestor falși suporteri de altădată ai liderilor pucioși se găsește acum mult text scris împotriva lor și publicat pe bloguri, la vedere, ca toți cei care vor căuta pe Infernet după "Cuvântul Pucios" să se poticnească de textele lor împotrivitoare și demascatoare. Dar și mai mare păcat au aceia care s-au erijat în "proptele", furnizându-le "pe tavă" demascatorilor date concrete despre "tainele pucioșești" :
"Acum fac socoteala, fac cu îngerii Mei, fac și peste cei ce au ajutat măcar cât de puțin pașii celor ce cad și care umblă după voia lor, după ce au venit și au dat să stea după voia Mea când au venit să stea lângă poporul Meu, atrași fiind ei de cuvântul Meu cel făcător de om și de dragostea Mea din fiii cei purtători de Dumnezeu și care Mi-au născut fii ca să-i am Tatălui Meu rod. O, găsesc acum mult păcat, mult scris în dreptul celor ce au ajutat pe cei fără de minte pentru voia lor lângă Mine. Când omul în vremea prostiei lui are din părți proptele pentru voia lui cea rea, când cei din jurul lui îl ajută dacă el dă să greșească și să cadă lucrând anapoda, au aceia păcat." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
În lipsa altor mijloace de constrângere, "dezertorii" sunt rugați acum cu frumușelul și cu vorba dulce ca să renunțe la voia lor liberă "cea cu greșeală", care-i tot împinge de la spate ca să publice învinuirile pe care ei le aduc liderilor pucioși, "frații" lor de odinioară:
"O, nu-i frumos să-i învinuiți pe frații voștri pentru voia voastră cea cu greșeală, fiilor învățați de Dumnezeu! " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
|