Citat:
În prealabil postat de erzbet
"E adevarat, dar unii mai au nevoie de un mic imbold"
Cand e vorba "cred sau nu cred" nu trebuie sa existe nici un imbold, trebuie sa fie o alegere intima si sincera. Si daca X a decis ca nu crede nu are nevoie de nicio interventie. Tine de libertatea fiecaruia de a decide
|
Da, sunt de acord ca decizia apartine fiecaruia si tine de libertatea pe care ne-a daruit-o Dumnezeu si peste care nici macar El nu trece, dar eu ma refeream la faptul ca desi un om alege sa nu creada in Dumnezeu eu nu cred ca trebuie sa-l lasam asa...ce vreau sa spun e ca merita sa incercam sa-i explicam de ce credem NOI in Dumnezeu, sa-i dam noi o pilda, si apoi daca in continuare alege necredinta, atunci nu stiu daca mai putem noi face ceva, decat sa ne rugam pentru el/ea...nu e vorba sa intervenim in libertatea nimanui, decizia ii apartine in totalitate, dar nu cred ca e ceva gresit sa incercam sa-i aratam si a doua varianta, cea a credintei, nu pierdem nimic incercand, din contra nu stim noi daca vorbele noastre nu vor avea un rasunet in inima celuilalt chiar daca nu recunoaste pe moment...aici e vorba de marturisirea de credinta pe care, parerea mea, toti ar trebui s-o facem atunci cand e nevoie, cand poate fi de folos cuiva.