View Single Post
Vechi 10.01.2011, 23:38:34
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
In mod accidental? Adica vrei sa spui ca Adam a cazut in mod accidental?

Adica vrei sa spui ca tot raul pe care l-a facut omul pe planeta asta este accidental, adica saracul de el nu a stiut, si pentru asta diavolul este de vina!!!!!!!! Si tie asta ti se pare logic.

Adica vrei sa spui ca Abel a fost omorat in mod accidental de Cain? Saracul Cain el nu a vrut sa-l omoare pe Abel, nu, a fost doar un accident... da, asta suna mult mai bine...

Deci noi oameni acum pacatuim dupa spusele tale in mod accidental, noi nu stim, e doar asa un accident, pai si atunci ce rol ar mai avea constiinta omul, adica noi nu vrem sa pacatuim dar pentru ca este acest "diavol" in mod accidental noi pacatuim. Da foarte logic ceea ce spui, noi oamenii nu avem vina, "diavolul" are toata vina...si liberul arbitru ce rol mai are?

da foarte logic ... merge la tara, sau la balamuc teoria asta, sincer...
Amice, daca nu știi limba română ai să te încurci în raționamente șavante. Accidental nu înseamnă că (te citez acum) "...a fost un accident..." . Accidental înseamnă ceva care nu poate fi prevăzut, ceva care apare atunci când nici nu te aștepți. Dacă te-ai fi obosit să operezi o minimă consultare a unor dicționare de profil ai fi aflat ce înseamnă accidental și nu te-ai mai fi făcut de râs. Iată ce scrie în DEX:

ACCIDENTÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care este întâmplător; neprevăzut; cazual. 2) Care este neesențial, secundar.

Cele mai multe păcate ale omului nu sunt planificate, ci apar accidental, adică pe neașteptate, fie din proasta folosire a libertății de exprimare verbală sau fizică, fie dintr-o însoțire cu ispita care vine de la diavol. Omul păstrează în el chipul lui Dumnezeu, de aceea el nu face păcate încontinuu, ca o jucărie stricată. Chiar și păcătoșii "de profesie" (hoți, tâlhari, desfrânați) știu să facă daruri și fapte bune celor pe care îi iubesc, deci nu sunt încontinuu angrenați în fapte reprobabile.

Întrebarea ta "Da foarte logic ceea ce spui, noi oamenii nu avem vina, "diavolul" are toata vina...si liberul arbitru ce rol mai are?" este o mostră a absurdului, îndată ce eu n-am afirmat așa ceva. Eu n-am spus că "diavolul are toată vina", nici că "omul nu mai are liberul arbitru". Recitește ce am spus despre omul care greșește: o face "...fie din proasta folosire a libertății lui, fie din însoțirea lui cu ispita care îi vine de la diavolul..."
Adam se bucura de desfătările raiului și pe neașteptate a fost pus în fața ispitei diavolului și îndată a căzut. Accidental, deci.
Cu o zi sau două înainte de a se năpusti asupra fratelui său, Cain nu știa că-l va omorî. Iar când i s-a născut în minte gândul neprevăzut al uciderii, atunci i-a spus: Să ieșim la câmp! Și în aceeași zi l-a și omorât. Liberul arbitru, deci.

Așadar... unde dai și unde crapă!

Last edited by mariamargareta; 11.01.2011 at 00:06:29.
Reply With Quote