View Single Post
Vechi 11.01.2011, 10:54:34
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Amice, daca nu știi limba română ai să te încurci în raționamente șavante. Accidental nu înseamnă că (te citez acum) "...a fost un accident..." . Accidental înseamnă ceva care nu poate fi prevăzut, ceva care apare atunci când nici nu te aștepți. Dacă te-ai fi obosit să operezi o minimă consultare a unor dicționare de profil ai fi aflat ce înseamnă accidental și nu te-ai mai fi făcut de râs. Iată ce scrie în DEX:

ACCIDENTÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care este întâmplător; neprevăzut; cazual. 2) Care este neesențial, secundar.

Cele mai multe păcate ale omului nu sunt planificate, ci apar accidental, adică pe neașteptate, fie din proasta folosire a libertății de exprimare verbală sau fizică, fie dintr-o însoțire cu ispita care vine de la diavol. Omul păstrează în el chipul lui Dumnezeu, de aceea el nu face păcate încontinuu, ca o jucărie stricată. Chiar și păcătoșii "de profesie" (hoți, tâlhari, desfrânați) știu să facă daruri și fapte bune celor pe care îi iubesc, deci nu sunt încontinuu angrenați în fapte reprobabile.

Întrebarea ta "Da foarte logic ceea ce spui, noi oamenii nu avem vina, "diavolul" are toata vina...si liberul arbitru ce rol mai are?" este o mostră a absurdului, îndată ce eu n-am afirmat așa ceva. Eu n-am spus că "diavolul are toată vina", nici că "omul nu mai are liberul arbitru". Recitește ce am spus despre omul care greșește: o face "...fie din proasta folosire a libertății lui, fie din însoțirea lui cu ispita care îi vine de la diavolul..."
Adam se bucura de desfătările raiului și pe neașteptate a fost pus în fața ispitei diavolului și îndată a căzut. Accidental, deci.
Cu o zi sau două înainte de a se năpusti asupra fratelui său, Cain nu știa că-l va omorî. Iar când i s-a născut în minte gândul neprevăzut al uciderii, atunci i-a spus: Să ieșim la câmp! Și în aceeași zi l-a și omorât. Liberul arbitru, deci.

Așadar... unde dai și unde crapă!

Ce spui savanto? Păi accidental înseamnă că acel neprevăzut provoacă accidente, și dumneata susțiii că nu vine de la accident? Păi rădăcina ce sugerează? Că în mod neprevăzut ai întrat în accident exact cum o să vi se întâmple unora... nu dau nume... care nu-și prevăd unde îi duce insistența și persistența în prostia de a se lăsa în înhăitarea cu frumușelul grămăticool infinitool saprofitool ce-ți face cu ochiulhul ca să adulmeci egolbanu' pentru care te ajută să dai lecții...

DECI

ACCIDENATAL VINE DE LA ACCIDENTUL CARE VA FI DACĂ NU TE VEI PĂZI!

Înainte de dicționar a fost și este Cuvântul lui Dumnezeu... deci mai degrabă crede dumneata Lui Dumnezeu și apoi vei vedea deslușit ca să scoți paiele din ochii altora pe bază de dicționar... căci bârna șade la loc de cinste în ochiulhul tău cel drept și nu al altuia! Căci tu dai curs nesfârșit îndemnului drăcesc:

-Bârna-bâr!.. și faci!

-Accidental nu vine de la întâmplător așa cum îți închipui dumneata ci vine de la ideea lipsei de cale și de pază care cu siguranță va da naștere unui accident... punând apoi vina pe întâmplare, pe superstiț... ca să ne facem că plouă cu păsări moarte...

Deci pune mâna pe dicționarul ceresc! Dacă vrei să fi luată în serios... căci dacă slujești la limbricool grămăticool... o să ajungi exact ca el... faci aripioare și ajungi muscoi de mușuroi, dai într-unul țipă doi!

Încă o mai mare absurditate n-am citit de când sunt, păi cum să greșească Adam și Eva accidental? Și cum să greșească apoi Cain accidental... sau păcătoșii cum să greșească ei accidental dar se vede că din dorința de a te scoate basma curată când ți se pune o întrebare corectă după o observare corectă a gropii logice în care te aflii și te bălăcești, iată că dumneata vrei să mă faci să cred că omul greșește doar accidental...

De ce-ți furi mereu căciula? O fi furată de la vre-un orfan? Și ți-a intrat în obicei?

Nu e așa simplu căci dacă era accidental și-ar fi cerut ei scuze imediat, și dovada cea mai clară a diversiunii tale este insistența domniei tale ca să te arăți savantă fiind deja demult o mare savantă... ca să demonstrezi altora cum că n-ai fi savantă, dar cu siguranță ești cea mai mare savantă, savantă de renume mondial, căci altfel cu siguranță nu ai fi ajuns atât de rătăcită... la fel ca mine dealtfel, o oaie rătăcită și pierdută... doar că pe mine Domnul m-a aflat... tu în schimb nu te lași prinsă cu niciunchip... ci vrei să te ascunzi în gura lupului răpitor și hulpav, îmbrăcat în piei de oi care nu știe decât să înșele și să piardă... pe credincioși. Nu te lași prinsă de Dumnezeu.

Și apropos, de unde știi dumneata care sunt cele mai mari păcate ale omului? Și de unde știi dumneata când se fac ele? Din moment ce tocmai în demonstrația și explicația pe care o dai, se vede clar că în mod cu totul accidental ai dat pe sute de pagini ca să crape crapul... dar crapul n-a crăpat și tu te-ai ofticat... firește, cu totul și cu totul accidental.

Nici privirile accidentale nu sunt accidentale... ci sunt de mult bine exersate de cel rău... care apoi face pe niznaiul că cică e ceva firesc... să ridici ochiulhul și să savurezi egolbanu' frumușelaș... exact ca un pui de iepâraș.

Last edited by vsovivi; 11.01.2011 at 11:24:10.
Reply With Quote