View Single Post
Vechi 11.01.2011, 11:46:36
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Nu vine de la întâmplător, dar, din întâmplare vine. Nu eu, ci alții spun cu toții că de la întâmplător vine, și nu de la accident:

ACCIDENTÁL, -Ă, accidentali, -e, adj. Întâmplător; incidental. Secundar, neesențial. – Din fr. accidentel.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de ana_zecheru

ACCIDENTÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care este întâmplător; neprevăzut; cazual. 2) Care este neesențial, secundar. /<fr. accidentel
Sursa: NODEX | Adăugată de siveco

ACCIDENTÁL, -Ă adj. 1. întâmplător, fortuit. 2. secundar, neesențial. (< fr. accidentel)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza

ACCIDENTÁL, -Ă adj. Întâmplător; (p. ext.) neesențial. [Cf. fr. accidentel, engl. accidental].
Sursa: DN | Adăugată de LauraGellner

ACCIDENTÁL, -Ă, accidentali, -e, adj. Întâmplător; p. ext. secundar, neesențial. – După fr. accidentel.
Sursa: DLRM | Adăugată de lgall

ACCIDENTÁL adj. 1. v. întâmplător. 2. neesențial, secundar. (Un aspect ~ al problemei.)
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco

Mai pune mâna și tu și mai citește, nu te mai înfoia ca un curcan înainte de masa de Crăciun.

Păi nu ți-am explicat că nu vine de la întâmplător așa cum îți închipui dumneata? De ce-ți închipui cuvintele? Pentru ce mă contrazici ca să te oftici?

Pe scurt:

ACCIDENTAL vine de la explicația păcătosului care se crede drept și susține sus și tare că el era pe Cale și se Păzea foarte tare dar că din senin și așa pe nepusă masă și complet întâmplător și cu totul neprevăzut a văzut egolbanu' că i s-a arătat și atunci s-a acidentat și el și aproapele căzând în ispispită de a căutat în toate dicționarele și a găsit și acolo scuza:

Accidental = întâmplător, deci ca atare dacă e de la întâmplare atunci o putem pune pe seamă la superstiț și fatalitate ceea ce am pățit-o deci clar, am scăpat... dar accidentul cine îl plătește? Ăia de la asigurări firește... și gata.

Accidental vine de la proorocie, adică dacă nu asculți de sfatul cel bun cu siguranță întri în accident, căci însuși cuvântul este o învățătură și se arată cum se iese din el... nu mai iei acceleratul dental, căci acolo e o scrâșnire de sine a dinților... simplu și eficient... dar voi nu vreți să pricepeți decât ce v-au învățat savanții științifici explicaționiști înhăitați cu grămăticool. Treaba voastră că doar nu vă voi sili eu căci și așa sunteți numai trupuri și e plin pământul de silnicie... așa că nu silesc pe nimeni ca să-și scoată paiul din ochiul drept... faceți-vă ciorbă pe el, căci șade porcul cu paiu-n gură... și vine din comunism... ăla cu față umană.

Iar întâmplător vine de la aventură, de la întâmplare, deci nici întâmplător nu e chiar aleator ci e vorba de or, sau, adică ar fi putut fi o altă întâmplare, aventură prin care nu se ajungea la accident venit accidental, cu acceleratul dental.

Iar tâmpla, vine de la un tâmpit căruia îi place să braveze... deci e greu de priceput înțelesul spre Adevărul. E greu pe cale mai ales dacă nu asculți pe cel ce vede mai departe și mai aproape ca tine.

Last edited by vsovivi; 11.01.2011 at 11:54:22.
Reply With Quote